Dana Grecu face analize politice cu un numerolog şi o bioenergoterapeută

Ceea ce a făcut Dana Grecu la Antena 3, în noua emisiune „Adevăruri ascunse”, este o batjocorire a ideii de presă: crezîndu-se o inventatoare în ale jurnalisticii, i-a invitat în studiou pe numerologul Mihai Voropchievici şi bioenergoterapeuta Lidia Fecioru pentru un amestec imposibil, format din analiza politică şi mondenul de cea mai proastă calitate.


Antena 3 era legitimată în spaţiul public ca post de ştiri, ba chiar postul TV pe această nişă cu cea mai mare audienţă. În aceste condiţii, la orice te puteai aştepta, în afara acestui experiment ratat pe care l-a aruncat pe ecran Dana Grecu, într-o emisiune care ar trebui să beneficieze de o întreagă ediţie a „Cronicii Cîrcotaşilor”!


Emisiunea Danei Grecu a avut 2 părţi: una despre actualitatea din viaţa politică şi cea a doua despre locul unde Cristi Borcea a inseminat-o pe Valentina Pelinel. Ceva mai ridicol decît să-l asculţi pe numerologul Mihai Voropchievici cum cheamă aritmetica pentru a explica de ce Klaus Iohannis vrea să-l dea jos pe Ponta sau ce proiecte are Dacian Cioloş pentru politica externă a României este foarte greu de găsit! Vă daţi seama? Să aduni cifrele care formează anul 2016, adică 2+0+1+6 =9, iar în funcţie de această cifră să faci analiza reuşitei sau eşecului noului guvern! E maxim ce şi-ar putea dori un pasionat de politică, nu?! De partea cealaltă, Lidia Fecioru adună energiile cosmice şi le întreabă ce planuri au ele cu măririle de pensii şi cu salariul minim!

Aproape extaziată de ideea ei de a schimba paradigma talk-show-ului politic, Dana Grecu se trezea din cînd în cînd şi spunea cu voce tare: „să ştiţi că nu am înnebunit”, ca şi cînd ar fi vrut să se încurajeze singură! Şi, evident, nu putea să lipsească din acest talk-show Traian Băsescu, pe care numerologul şi bioenergoterapeuta l-au pus cuminţi la zid pentru că i-au dat na-na lui Dan Voiculescu!


În mod incredibil, partea a doua, cea cu peformanţa lui Cristi Borcea de a o lăsa borţoasă pe Valentina Pelinel chiar în penitenciar, deşi era pe structura preocupărilor celor doi invitaţi, a fost şi mai penibilă!


Numerologul Mihai Voropchievici a adunat toate cifrele cunoscute, încercînd să urmărească traseul spermatozoidului lui Borcea pentru a afla sexul copilului din pîntecul Pelineascăi! Atît de ridicolă a fost „demonstraţia” lui Mihai Voropchievici, încît Lidia Fecioru a simţit nevoia să salveze emisiunea şi a izbucnit în rîs, punîndu-l la zid pe numerolog, înlocuind vocea bioenergiilor cu experienţa de viaţă! Numai Dana Grecu asculta fascinată, spunînd din cînd în cînd doar „interesant, interesant!


Dacă a fost doar o emisiune pilot, treacă-meargă, o vom uita şi gata, dar dacă eroarea aceasta jurnalistică se va repeta, atunci înseamnă că este în intenţia celor de la Antena 3 decredibilizarea totală a ideii de presă care şi aşa a ajuns doar un spaţiu de băşcălie în care se fac tot felul de jocuri politice.


Numai de invenţiile acestea penibile ale Danei Grecu nu avea nevoie un public căruia i se oferă din ce în ce mai puţină informaţie şi din ce în ce mai multă chiloţăreală, pe marginea căreia meditează tot felul de specialişti în monden. Aducerea din zona cancanului în cea a talk-show-ului politic a numerologului Mihai Voropchievici şi a bioenergoterapeutei Lidia Fecioru este un semn că pentru aruncarea în desuetudine a jurnalisticii nu este nici o limită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.