Daniel Morar, procuror general interimar

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni.

Kovesi a declarat că a luat această decizie, întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluăril în cadrul MCV, are experineţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate aîn c priveşte activitatea Ministerului Public.

Conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar.

În cadrul conferinţei de presă organizată luni cu ocazia încheierii mandatului de procuror general, Codruţa Kovesi a anunţat luni că nu exclude o posibilă candidatură pentru şefia DNA.

„Doresc să-mi continui activitatea în calitatea de magistrat. (…) Nu exclud o candidatură pentru DNA, dar nu exclud nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de mecanismul de cooperare şi verificare sau de activităţi anti-corupţie”, a spus Kovesi.

Kovesi a enumerat în cadrul conferinței principalele obiective asumate la preluarea funcţei, respectiv, eficienţa activităţii de urmărire penală, optimizarea managementului, pregătirea profesională, creşterea gradului de încredere.

„Principalele obiective asumate la preluarea mandatului de procuror general şi validate de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul interviului susţinut în faţa Secţiei pentru procurori a acestui for au vizat: creşterea eficienţei şi operativităţii activităţii de urmărire penală; optimizarea managementului organizaţional, prin adoptarea unor măsuri de reorganizare a Ministerului Public; implementarea unor modele avansate în managementul resurselor umane, bazate pe pregătirea profesională a procurorilor în funcţie de noile caracteristici ale fenomenului infracţional, care presupun existenţa unor specializări aprofundate; sporirea gradului de încredere în Ministerul Public prin creşterea transparenţei şi îmbunătăţirea comunicării cu publicul, societatea civilă şi mass-media; perfecţionarea cadrului normativ cu relevanţă directă pentru activitatea Ministerului Public, prin identificarea impedimentelor de natură legislativă şi formularea de propuneri de soluţionare a acestora; dezvoltarea instrumentelor tehnice de suport, prin informatizarea activităţii şi îmbunătăţirea infrastructurii specializate”, arată Codruţa Kovesi în raportul prezentat.

Codruţa Kovesi a fost numită în funcţie în octombrie 2006 și reînvestită în această funcţie, pentru un alt mandat de trei ani, care expiră pe 2 octombrie.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.