Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât, joi, ca fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, să fie cercetat în arestat la domiciliu. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Darius Vâlcov a fost adus joi la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Update: Fostul ministru a plecat de la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în jurul orei 17.40, după ce a expirat ordonanța de reținere emisă pe numele său.

„Să nu facem justiție la televizor. Așteptăm decizia instanței”, a declarat Vâlcov, înainte de a urca într-un taxi.

Update: Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas joi în pronunțare pe cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.

Update: Vâlcov nu a recunoscut în timpul procesului acuzația de trafic de influență, a declarat avocata acestuia, Lucia Furtună.

„Darius Vâlcov nu a recunoscut infracțiunea de trafic de influență. Nu a recunoscut nimic. Noi, apărarea, am spus astăzi că nu există niciun indiciu care să ne ducă la suspiciunea că s-a săvârșit o astfel de infracțiune”, a spus avocatul la finalul procesului.

Avocata a mai negat informațiile apărute în presă potrivit cărora fostul ministru ar fi distrus probe.

„V-ați întrebat la cine era seiful? Există vreo dovadă din care să rezulte cu certitudine că acel seif ar fi fost al domnului Vâlcov sau că acele bunuri din seif ar fi fost ale lui? Încă nu”, a spus avocata.

Fostul ministru de Finanțe este acuzat de trafic de influență, infracțiune săvârșită pe vremea când era primar al municipiului Slatina.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009 — 2013.

Darius Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal.

DNA a cerut un nou aviz, marţi, pentru arestarea acestuia, fiind acuzat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.