Darius Vâlcov, reținut de DNA (Video)

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, a fost reținut miercuri după-amiază de procurorii DNA după ce senatorii au încuviințat cererea de reținere și arestare a sa. Vâlcov a fost reținut în dosarul în care este acuzat că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

UPDATE Darius Vâlcov a fost scos încătușat din sediul DNA în jurul orei 18.30, fiind dus în arestul Poliției Capitalei. „Mergem înainte. Ne vedem mâine”, le-a spus acesta ziariștilor. Fostul ministru va fi propus pentru arestare preventivă joi.

Vâlcov le-a cerut miercuri senatorilor să aprobe cererile procurorilor pentru a nu fi obligat să îşi dea demisia din Senat.

„Astăzi este Buna Vestire. Primim o veste bună: Codul fiscal, Codul de procedură fiscală vor fi aprobate azi în Guvern, vor veni la noi în Senat și apoi în Camera Deputaților. De asta trebuie să ne ocupăm. În ceea ce privește speța în cauză, de ceea ce eu sunt acuzat de către procurori, vă rog să lăsați justiția să spună dacă eu trebuie să fiu reținut sau arestat. De aceea, solicitarea mea este să dați un vot „da”. Fiind și ziua mea, cred că este o rugăminte în plus, rugăminte pe care o fac de a nu mă pune în situația de a îmi da demisia din funcția de senator pentru a ajunge în fața instanței”, a spus Vâlcov.

Solicitarea DNA pentru reținerea și arestarea fostului ministru a primit în Senat 97 voturi „pentru”, 48 „contra”, 5 anulate.

Pe numele lui Vâlcov mai există încă o cerere de reținere și arestare.

DNA a cerut un nou aviz, marţi, pentru arestarea acestuia, fiind acuzat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Conform DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei, iar banii şi bunurile ar fi fost depozitate într-un seif.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.