Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a fost adus miercuri din arestul la DNA din arest pentru a fi audiat într-un nou dosar în care se fac cercetări pentru trafic de influenţă.

Update: Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit diverse sume de bani de la un om de afaceri pentru a-și exercita influența pe lângă persoanele cu atribuții de decizie pentru deblocarea plăților către firma acestuia, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele susțin că, în 2012, omul de afaceri Sorin Păduraru ar fi apelat la Lucian Șușală, prin intermediul unei alte persoane, pentru a interveni pe lângă senatorul Darius Vâlcov și Minel Prina, primar Slatina, în vederea exercitării influenței acestora pe lângă persoanele cu atribuții de decizie pentru deblocarea plăților aferente unui contract de execuție lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al localității.

În schimbul exercitării influenței, arată sursele, Darius Vâlcov ar fi primit prin intermediar echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro.

Aceleași surse susțin că, în vara anului 2014, Vâlcov i-a pretins și a primit de la reprezentantul SC Condor Păduraru SRL, prin intermediar, cuantumul de 10% din valoarea sumelor încasate fără TVA de această firmă în urma derulării contractului cu SC Compania de Apă Olt SA, respectiv 1.700.000 lei, în schimbul intervenției sale pe lângă factori de decizie pentru primirea banilor la timp.


Fostul ministru se află în arest preventiv în dosarul în care a fost trimis deja în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Vâlcov este în arest preventiv din 2 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.