×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 23:36
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Pelicula a fost inclusă în secţiunea Signs of Life
Data de la care va rula în cinematografe filmul Ţara moartă al lui Radu Jude
Se ştie data de la care producţia Ţara moartă” semnată de regizorul Radu Jude, va rula în cinematografele din România
Se ştie data de la care producţia Ţara moartă” semnată de regizorul Radu Jude, va rula în cinematografele din România

Producţia ”Ţara moartă”, semnată de regizorul Radu Jude, va rula în cinematografele din România din 25 august, fiind lansat imediat după premiera internaţională care va avea loc, luna viitoare, în cadrul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Locarno (2-12 august).

”Ţara moartă” a fost inclus în secţiunea ”Signs of Life”, program dedicat cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic.

Filmul, prezentat luna trecută în premieră mondială la TIFF, este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30-'40.

Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound design - Dana Bunescu, iar consilierea tehnică este asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

”Filmul este construit din punerea în paralel a trei elemente: fotografiile lui Costică Acsinte, texte din jurnalul lui Emil Dorian şi materialele sonore de propagandă carlistă, legionară, antonesciană şi comunistă, descoperite în Arhiva Naţională de Filme”, declară Radu Jude.

”Ţara moartă” este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător Ada Solomon.

Radu Jude a regizat o serie de scurtmetraje printre care “Lampa cu căciulă” (2006) (câştigător a peste 50 de premii la festivaluri internaţionale printre care Sundance, San Francisco, Los Angeles, Uppsala) şi “Alexandra” (2007) (selectat la Clemont-Ferrand, premiat la Oberhausen).

Lungmetrajul său de debut - “Cea mai fericită fată din lume” (2009), a primit premiul CICAE la Berlinale 2009. A fost selecţionat în peste 50 de festivaluri printre care Toronto, New Directors/ New Films - New York, Salonic, Sarajevo şi Londra. În 2011, a regizat şi produs mediumetrajul independent “Film pentru prieteni”.

“Toată lumea din familia noastră” (2012), cel de-al doilea lungmetraj, a fost proiectat în premieră mondială în cadrul secţiunii Forum de la Berlinale. A obţinut Marele Premiul al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or şi Premiul pentru Cel Mai Bun Actor la Namur IFF, Marele Premiu CinEast IFF, a fost selectat în peste 30 de festivaluri şi a fost lansat în Franţa, Olanda şi Ungaria.

Cele mai recente scurtmetraje “O umbră de nor” şi “Trece şi prin perete” au fost prezentate la Cannes în secţiunea Quinzaine des Realisateurs. Cel din urmă a fost recompensat cu Menţiunea Specială a juriului. Pelicula “Aferim!” (2015) i-a adus regizorului Ursul de Argint pentru Cea mai bună regie la Berlinale.

Radu Jude se află în producţie cu cel de-al V-lea lungmetraj, “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.

”Ţara moartă” va fi distribuit în România de microFILM.

Mia TudosePublicat Luni, 17 iulie 2017
290
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
 Complicitate la omor calificat
Publicat acum 15 ore şi 34 minute
Cum arată noua carte de identitate (Foto)
Publicat acum 12 ore şi 30 minute
Dragnea nu este într-o cădere catastrofală
Publicat acum 16 ore şi 21 minute
Salvarea PSD-ului există
Publicat acum 4 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 3 ore şi 54 minute