×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 16 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:31
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
Cea mai nouă instituție de acest gen din Bucureşti
Data premierei de la Teatrul Dramaturgilor Români
Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său, a treia premieră a celui mai nou teatru din Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români, a fost deja programată
Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său, a treia premieră a celui mai nou teatru din Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români, a fost deja programată

”Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său”, a treia premieră a celui mai nou teatru din Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români, va avea loc vineri, de la ora 19.30, în sala din Calea Griviţei nr. 64-66, potrivit PMB.

Primele reprezentaţii ale spectacolului, regizat de Ingrid Bonta, cu scenografia semnată de Daniel Divrician, vor avea loc vineri, de la ora 19.30 şi sâmbătă, de la ora 19.00.

Din distribuţie fac parte: Olga Delia Mateescu, Adrian Ciobanu, Orodel Olaru, Tudorel Filimon, Ştefan Velniciuc, Marius Drăguş, Pavel Bârsan, Mihai Mitrea, Radu Mitrea. Muzica live va fi intrepretată de o orchestră de suflători, sub bagheta lui Hans Groza.

Sala teatrului este realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, fiind înfiinţată la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, şi aprobată de Consiliul General, prin HCGMB nr. 405 din 21/ 12/2016.

Cel mai tânăr teatru bucureştean, Teatrul Dramaturgilor Români, la cinci luni de existenţă, se află deja la al treilea spectacol după "Confidenţial. Scene argheziene”, în regia lui Dan Tudor, şi” Exerciţiu de echilibru”, de Carmen Dominte, în regia lui Felix Crainicu.

Pentru stagiunea 2017-2018 vor începe probe de casting şi repetiţii la spectacolul ”Balul Cimitirului”, de George Astalos, în regia lui Alexander Hausvater, precum şi un spectacol coupe în regia lui Paul Chiribuţă - ”Hoţul perfect”, de Dan Tarchila şi ”Puterea dragostei”, de Ion Băieşu.

Alte informaţii despre Teatrul Dramaturgilor Romani puteţi găsi accesând www.teatruldramaturgilor.ro.

“Prin înfiinţarea celui mai tânăr teatru de stat din Bucureşti, mai facem un pas important pentru promovarea culturii în Capitala României”, a spus primarul general Gabriela Firea, care a asistat, marţi seară, la repetiţia generală a spectacolului ”Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său”, de Marilena Dumitrescu, pus în scena la Teatrul Dramaturgilor Români.

“În ultimul an, Municipalitatea a deblocat proiectele de reabilitare a două teatre, Teatrul Evreiesc şi Teatrul Ion Creangă, recent am inaugurat şi noul sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române, o instituţie de cultură esenţială pentru România, iar astăzi am participat la o repetiţie generală a Teatrului Dramaturgilor Romani, poate cea mai tânără instituţie culturală de stat, unde ne-am propus să punem în valoare potenţialul dramaturgiei noastre actuale. Această iniţiativă face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează sectorul cultural al oraşului. Vă reamintesc de asemenea şi de proiectul Teatrul Temporar, prin care vom construi o sală de spectacol cu 400- 450 de locuri, care să contribuie la rezolvarea unei probleme majore - lipsa spaţiilor moderne pentru spectacole. Totodată, continuăm să desfăşurăm o serie de evenimente dedicate culturii şi teatrului, cum ar fi şi Festivalul Internaţional de Teatru B-Fit in the street, care are loc chiar zilele acestea în Bucureşti”, a mai spus Gabriela Firea.

Teatrul Dramaturgilor Români va avea ca scop punerea în scenă a unor texte aparţinând dramaturgilor contemporani, autori consacraţi sau tineri aflaţi la primele piese, potrivit proiectului de hotărâre.

Activitatea teatrului va fi coordonată de Direcţia Generală Dezvoltare şi Investiţii - Direcţia Cultură, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Eugenia SolomonPublicat Miercuri, 12 iulie 2017
508
 | 1
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Bombă: Victor Ponta, audiat în două dosare
Publicat acum 4 ore şi 10 minute
FCSB învinge Dinamo
Publicat acum 18 ore şi 5 minute
Liviu Dragnea: Un atac violent la Guvern
Publicat acum 18 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 41 minute