Data premierei de la Teatrul Dramaturgilor Români

”Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său”, a treia premieră a celui mai nou teatru din Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români, va avea loc vineri, de la ora 19.30, în sala din Calea Griviţei nr. 64-66, potrivit PMB.

Primele reprezentaţii ale spectacolului, regizat de Ingrid Bonta, cu scenografia semnată de Daniel Divrician, vor avea loc vineri, de la ora 19.30 şi sâmbătă, de la ora 19.00.

Din distribuţie fac parte: Olga Delia Mateescu, Adrian Ciobanu, Orodel Olaru, Tudorel Filimon, Ştefan Velniciuc, Marius Drăguş, Pavel Bârsan, Mihai Mitrea, Radu Mitrea. Muzica live va fi intrepretată de o orchestră de suflători, sub bagheta lui Hans Groza.

Sala teatrului este realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, fiind înfiinţată la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, şi aprobată de Consiliul General, prin HCGMB nr. 405 din 21/ 12/2016.

Cel mai tânăr teatru bucureştean, Teatrul Dramaturgilor Români, la cinci luni de existenţă, se află deja la al treilea spectacol după „Confidenţial. Scene argheziene”, în regia lui Dan Tudor, şi” Exerciţiu de echilibru”, de Carmen Dominte, în regia lui Felix Crainicu.

Pentru stagiunea 2017-2018 vor începe probe de casting şi repetiţii la spectacolul ”Balul Cimitirului”, de George Astalos, în regia lui Alexander Hausvater, precum şi un spectacol coupe în regia lui Paul Chiribuţă – ”Hoţul perfect”, de Dan Tarchila şi ”Puterea dragostei”, de Ion Băieşu.

Alte informaţii despre Teatrul Dramaturgilor Romani puteţi găsi accesând www.teatruldramaturgilor.ro.

“Prin înfiinţarea celui mai tânăr teatru de stat din Bucureşti, mai facem un pas important pentru promovarea culturii în Capitala României”, a spus primarul general Gabriela Firea, care a asistat, marţi seară, la repetiţia generală a spectacolului ”Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său”, de Marilena Dumitrescu, pus în scena la Teatrul Dramaturgilor Români.

“În ultimul an, Municipalitatea a deblocat proiectele de reabilitare a două teatre, Teatrul Evreiesc şi Teatrul Ion Creangă, recent am inaugurat şi noul sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române, o instituţie de cultură esenţială pentru România, iar astăzi am participat la o repetiţie generală a Teatrului Dramaturgilor Romani, poate cea mai tânără instituţie culturală de stat, unde ne-am propus să punem în valoare potenţialul dramaturgiei noastre actuale. Această iniţiativă face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează sectorul cultural al oraşului. Vă reamintesc de asemenea şi de proiectul Teatrul Temporar, prin care vom construi o sală de spectacol cu 400- 450 de locuri, care să contribuie la rezolvarea unei probleme majore – lipsa spaţiilor moderne pentru spectacole. Totodată, continuăm să desfăşurăm o serie de evenimente dedicate culturii şi teatrului, cum ar fi şi Festivalul Internaţional de Teatru B-Fit in the street, care are loc chiar zilele acestea în Bucureşti”, a mai spus Gabriela Firea.

Teatrul Dramaturgilor Români va avea ca scop punerea în scenă a unor texte aparţinând dramaturgilor contemporani, autori consacraţi sau tineri aflaţi la primele piese, potrivit proiectului de hotărâre.

Activitatea teatrului va fi coordonată de Direcţia Generală Dezvoltare şi Investiţii – Direcţia Cultură, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.