Date îngrijorătoare despre cazurile de rujeolă din România

Alte 370 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 8.017 cazuri, fiind înregistrate 31 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 în 41 de judeţe, anunţă, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data 14 iulie este 8017. Au fost înregistrate 31 de decese, dintre care 8 în judeţul Timiş, 6 în judeţul Arad, 6 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş şi Bucureşti.

Rujeola s-a extins în 41 de judeţe din 30 septembrie 2016, când a fost declarată epidemia şi până în 14 iulie 2017.

Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare sunt Timiş (1214 cazuri) şi Caraş-Severin (1109 cazuri). Un al treilea judeţ, Arad, are 999 cazuri confirmate.

Potrivit CNSCBT, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.