Davidoiu: TAROM a fost sabotată atât din interior, cât și din exterior

Directorul general al TAROM, Eugen Davidoiu, susţine că ar exista un interes ca această companie să nu fie una performantă și eficientă și să rămână în portofoliul statului român, astfel că a fost sabotată atât din interior, cât și din exterior.

„Este o afirmație personală pe care mi-o susțin: TAROM-ul a fost sabotat atât din interior, cât și din exteriorul său de către cei care aveau interes ca această companie să nu fie una performantă și eficientă și să rămână, probabil, în portofoliul statului român. Sunt instituții ale statului care probabil cercetează aceste lucruri”, a spus Davidoiu, la evenimentul prilejuit de prezentarea noii aeronave, „Sarmizegetusa”, de tip Boeing 737-800 NG, care va face parte din flota operatorului aerian național, potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că, în 2017, compania va închide anul financiar pe zero.

„În ceea ce privește situația financiară de la TAROM, chiar acum se lucrează la buget și vom intra cu asta pe o Hotărâre de Guvern. O să refacem planul de administrare vechi al companiei, astfel încât anul acesta vom închide TAROM-ul pe zero, fără nicio pierdere, bineînțeles, aceste lucruri fiind posibile și cu intrarea în flotă a celor două aeronave și a celorlalte care vor veni până la sfârșitul acestui an, aeronave de lung curier pentru a deschide rute noi — și aici mă refer la China, SUA, dar asta este politica proprie a companiei”, a precizat Cuc.

Potrivit directorului general, TAROM este în pierdere din cauză că în 2016 nu a existat nicio strategie viabilă privind eficientizarea companiei.

„TAROM a pierdut niște capacități însemnate, două avioane care incubau peste 20% din capacitatea flotei, din scaune. Asta a dus ca în 2017, în cadrul programului de vară al companiei, să fie rute pe care TAROM-ul nu le-a mai putut opera, dar, totuși, față de scăderea capacității, compania a reușit prin rotația avioanelor să recupereze din lipsa de capacitate și asta a dus de multe ori poate la întârzierea unora din aeronave, din cauza rotației”, a explicat acesta.

Davidoiu a susținut că, deși două aeronave au ieșit din flota companiei anul trecut, fostul management nu a făcut niciun demers pentru înlocuirea acestora, iar capacitatea de operare a TAROM a scăzut foarte mult.

De asemenea, directorul a dat asigurări că strategia comercială a companiei se va schimba și va avea loc și o restructurare a Departamentului Comercial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.