DD promite că dă, dar în realitate ia bani de la electorat

Principala gogoaşă prin care Dan Diaconescu vrea să atragă electoratul este acea sumă de 20.000 de euro pe care spune că o oferă alegătorilor dacă ajunge la guvernare. Până să ofere ceva, seară de seară, noapte de noapte, DD ia bani de la electoratul său. Puţini, dar se adună.

Ştii şi plăteşti

În urmă cu mai mulţi ani, un post de televiziune a achiziţionat drepturile pentru o emisiune, „Ştii şi câştigi”, un format în care participanţii se alegeau cu diferite sume de bani dacă răspundeau corect la unele întrebări. În campania electorală a PPDD, de fapt în campania electorală a lui Dan Diaconescu, la OTV practica este inversă. Telespectatorii care răspund la întrebarea zilei nu sunt recompensaţi, din contră, plătesc suma de 0,44 euro, cât costă un SMS trimis în studio.

Iată câteva întrebări la care respondenţii achită suma de 0,44 euro:

„Ştiaţi că Ponta de frica huiduielilor n-a mai vizitat târgul auto din Tg. Jiu?”

„Credeţi că DD îi ia 2 procente lui Ponta şi îl va învinge?”

„Ştiaţi că Ponta a închis combinatul CPL din Tg.Jiu şi îl taie la fier vechi?”

„Ştiaţi că fiecare participant la concertul de la Tg.jiu care va avea ceva violet, va primi un cadou?”

Nu ştim câte SMS-uri au transmis telespectatorii către OTV şi nici nu ştim dacă această „operaţiune” este monitorizată de către CNA. De asemenea – tot din perspectiva CNA –, nu ştim cât de legal este să percepi taxă pentru astfel de „mesaje” pe televizor. Un lucru este cert: electoratul lui „domnu’ Dan” este păcălit în stil mare. Practic, viitorii votanţi ai lui DD plătesc pseudo-mesaje electorale disimulate sub forma unor întrebări.

Informezi şi plăteşti

Există o cutumă în media referitoare la modalitatea de a obţine unele informaţii capitale pentru o publicaţie sau pentru un post de televiziune. Există situaţii când pentru informaţii de top se mai şi plătesc anumite sume de bani de către redacţii, pentru obţinerea lor. La OTV, iarăşi raportul este invers. „Ce fabrici şi uzine s-au distrus în oraşele dumneavoastră?”, au vrut să afle de la telespectatori redactorii OTV. Dar şi aici informaţia a venit prin SMS şi cei care au oferit-o au plătit câte 0,44 euro.

Prostirea (pe bani) pe faţă

Taxarea electoratului PPDD (sau doar a lui DD) atinge însă apogeul în alte două situaţii. Se ştie, gogoaşa electorală numărul unu a lui DD o reprezintă oferirea (iniţial tuturor românilor, ulterior doar votanţilor PPDD şi în final doar dacă PPDD va prelua guvernarea, dar asta nu o spune acum)sumei de 20.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Ei bine nici acest aspect nu a scăpat netaxat: „Spuneţi ce afacere veţi deschide cu cei 20.000 de euro pe care îi veţi primi de la Dan Diaconescu?” a fost o altă întrebare care a costat 0,44 euro. Mesajul de top (probabil şi cei mai versaţi escroci de pe mapamond ar fi trebuit să ia notiţe) pentru 0,44 euro a fost însă altul: „Daţi SMS şi spuneţi ce vis să vă îndeplinească Dan Diaconescu”. Orice comentariu este inutil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.