De câte sute de ori a încălcat Gabriel Oprea legea?

Dezvăluire incendiară pentru Cotidianul.ro: motocicliştii nu erau utilizaţi de alţi miniştri de interne când erau într-adevăr urgenţe.

1.500 de urgenţe pentru Gabriel Oprea

Surse judiciare citate de Digi 24 (informaţia apare şi pe alte site-uri) susţin că în acest an, vicepremierul Gabriel Oprea ar fi efectuat 1.500 de drumuri în care a beneficiat de coloană oficială. Conform surselor judiciare citate, cele 1.500 de deplasări ar fi intrat la categoria urgenţe. Dacă scădem zilele de sâmbătă şi duminică, un simplu calcul matematic ne arată că Gabriel Oprea a avut 5 deplasări pe zi cu coloană oficială. Ceea ce începe să ţină de domeniul SF. Şi este clar că în contabilizarea deplasărilor au intrat şi deplasările de acasă la serviciu (Minister, Palatul Victoria, Senat) sau invers şi de regulă acestea nu aveau cum să intre în categoria situaţiilor deosebite şi a urgenţelor. Nu avem vreo obiecţie pentru cele aproximativ 40 de zile în care Gabriel Oprea a ţinut, oficial, locul premierului Oprea. Este acum de datoria procurorilor să vadă câte din aceste 1.500 de urgenţe au fost şi reale. Este posibil să se descopere că vicepremierul a încălcat legislaţia şi în paralel Codul Rutier (viteză excesivă) de câteva sute de ori.

Pentru Oprea, munca = urgenţă !!!

Ce este foarte interesant, este faptul că informaţia privind cele 1.500 de „urgenţe” ale vicepremierului Oprea a apărut după o declaraţie dată de cel în cauză în jurul prânzului. Eram la serviciu si se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu in aceasta perioada si am muncit foarte mult (…) Urgenţă? Sigur că afost urgenţă, cum să nu?

Este vorba doar de un echipaj de politie pe care l-a avut intotdeauna orice ministru de Interne. Sunt norme, sunt instructiuni, iar Parchetul cu celeritate va stabili adevarul”. Aici vicepremierul se referă la norme şi instrucţiuni, deşi normele şi instrucţiunile NU pot bate o Hotărîre de Guvern, care este un act normativ de rang superior. Reamintim, este vorba de HG 1.391 din 2006, care conţine Regulamentul de aplicare a OUG 1995/2002 şi care la art.223 prevede cine are dreptul la coloana oficială şi stabileşte şi excepţii la alin.3: În situatii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenta, pot beneficia de însotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul României sau omologi din strainatate aflati în vizita oficiala în România, precum si sefii misiunilor diplomatice acreditati în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare”.

Motociclete nu ţin minte să fi văzut”

O dezvăluire de senzaţie a făcut pentru Cotidianul.ro un fost director din MAI (a ţinut să-şi păstreze anonimatul) care a lucrat mai mulţi ani în minister. „1.500 de urgenţe? Sunt uimit. Nu am mai auzit aşa ceva la alţi miniştri sub care am lucrat. Aşa de multe, la asta mă refer. Şi mai este ceva. Am fost de câteva ori cu miniştri în maşină şi chiar în situaţii în care reclamau urgenţe. Am avut în faţă doar o maşină de poliţie pe post de antemergător. Niciodată motociclist. Aşa ceva nu am auzit să se fi folosit la urgenţe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.