×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:45
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
De ce a pupat Juncker acolo unde a scuipat poporul român?
Simona Popescu
Simona Popescu

Şi a venit Stăpânul, iar trepăduşii noştri au intrat în trepidaţie. A venit șeful ăl mare de la Bruxelles. Ca de obicei, politicienii dâmbovițeni au început să facă „sluj“ și să se gudure pe lângă manșetele pantalonilor ștabului european. În servilismul lor bolnav nici nu și-au dat seama că au ratat o mare șansă pentru România. Poate ultima. De ce s-a întâmplat acest lucru, ne vom lămuri în continuare. Intrarea României în Uniunea Europeană a avut și are profitorii ei. Primii dintre ei sunt politicienii și rudele lor. Sau amantele…

După aceştia, alţi profitori. România are alocat un număr frumuşel de funcţii în megabirocrația europeană. Foarte bine plătite, de altfel. Bugetarii bruxellezi proveniţi din România sunt nişte răsfăţaţi ai sorţii, câştigă mult fără să facă mai nimic şi, dacă au noroc, pot ajunge chiar şi miniştri în guverne tehnocrate constituite ad-hoc. Nu se poate omite nici o parte a societăţii civile, bine antrenată pentru a apăra interese străine nouă, pe banii europeni. Şi am văzut cum reprezentanţii acesteia atacă cu ferocitate pe oricine nu le convine.

Cei mai mulți dintre ai noștri sunt pierzători. Milioane de români au fost nevoiți să plece ca să-şi câştige traiul în ţările mai bogate. Unii vor sări imediat, spunând că avem doctori, IT-işti și ingineri foarte bine apreciaţi acolo. Dar câţi reprezintă aceştia din cei 3,5 milioane de români plecaţi? Poate o zecime? Restul sunt obligaţi să facă munci grele, umilitoare sau prost plătite. Nu sunt deloc încântaţi şi ar prefera, dacă ar putea, să se întoarcă la familiile lor de aici, la copiii lor care suferă cumplit, ajungând chiar și la sinucidere, la soţii sau soţiile lor, la părinţii lor în vârstă.

Însă nu pot face acest lucru. Femeile noastre mai norocoase lucrează în case decente, îngrijind străini bătrâni, schimbându-le pamperşii folosiţi. Cele mai puţin norocoase ajung în altfel de case şi sunt şi mai crunt exploatate. Bărbaţii fac munci grele, unele calificate, altele nu, înghiţind şi ei dispreţul şi xenofobia din ţările în care ajung. Prostia cum că s-au dus în străinătate să trăiască mai bine este crezută numai de cei care sunt predispuşi la aşa ceva. Nici cei care au rămas în ţară nu sunt prea fericiţi. Excepţie face tânăra generaţie, care nu a dat încă piept cu cruda realitate.

O armată formată din politicieni, ziarişti şi oengişti face o gălăgie fenomenală, în aşa fel încât adevărul, spus oricum de prea puţine voci, să nu se audă în vacarmul general. Realitatea lor este că, dacă ei trăiesc bine, este suficient. Restul nu contează. Ni se împuie capul cu dreptul la liberă circulaţie, cu locurile de muncă produse de multinaţionale la noi în ţară, cu mall-urile în care prostimea îşi petrece timpul liber, pentru că altceva nu are ce face. Deschisul unei cărţi, de exemplu, le dăunează grav sănătăţii. Ni se arată munţii de mâncare din hypermarketuri şi maşinile străine, ca argumente supreme.

Adevărul nu stă deloc aşa. Dacă vorbim despre investiţii creatoare de locuri de muncă, vom vedea că stăpânii noştri europeni au investit mult mai mult decât la noi în ţări non-UE, cum ar fi Turcia şi Rusia. Mulţi români s-ar lipsi de dreptul la liberă circulaţie a forței de muncă numai să stea cu copiii, soţii şi părinţii lor. Mâncarea de hypermarket nu are gust, este scumpă şi dăunătoare sănătăţii. Nu mai vorbesc despre maşinile care au ajuns să ne sufoce oraşele şi sănătatea, deoarece cocalarul român nu se dă jos de la volan nici când se duce la toaletă.

Teme precum distrugerea industriei si capitalului românesc, dar și cedarea pe mai nimic a pământurilor și resurselor naturale sunt, cel mai adesea, ignorate și ele. Cei care cred că trebuie să fim o națiune demnă și prosperă în cadrul unei uniuni în care toate țările au drepturi egale sunt acuzați de naționalism. Niște oameni retrograzi, care se împotrivesc progresului. Progresului Germaniei, Franței, Austriei, Olandei și al altora, firește. Bineînțeles că aceia care lansează aceste acuzații nu prea gândesc, dar ce mai contează… Ei cred că trebuie să ne manifestăm umil vasalitatea, să ne clamăm inferioritatea în fața marilor licurici și să le su… Pardon! Era să-l citez pe Băsescu…

Revenind la vizita licuriciului european, un lucru straniu s-a întâmplat. Cel puțin așa cred unii, mai neștiutori. Acesta a pupat chelia unde au scuipat în vara anului 2012 foarte multe milioane de români. Cum așa? Pentru cunoscători, acest lucru este simplu. Se încearcă a se crea în UE o contrapondere Axei Germania-Franța. Grupul de la Vișegrad s-a pus pe lucru, însă are nevoie de o mai mare anvergură. O Românie aliată în acest demers ar clătina serios puterile Axei. Și uite cum am devenit și noi importanți. În situația actuală, Juncker ar pupa chelia oricărui politician român, oricât de compromis, numai să-l țină de partea Axei. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem noi este însă aceasta: ne vor vinde iarăși preacinstiții noștri politicieni? Pentru că așa se pare…

Simona PopescuPublicat Duminică, 14 mai 2017
18587
 | 60
 | 40
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Respect
+1
doamna Simona Popescu ati realizat cea mai buna radiografie a situatiei in care se afla Romania in actuala conjunctura europeana. Aveti toata pretuirea mea ! Si sa stiti ca rar ma misca vreun sentiment de a mai aprecia pe cineva din lumea cuvintelor si ideilor.
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
intreb sieu
0
7 este foarte multe?
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Mares
+8
Simona, felicitari pentru articol. Poate ar trebui adaugat faptul ca pe aceste meleaguri romanesti, cu exceptia perioadei comuniste, situatia era similara. Prin anul 1870 M. Eminescu a scris un articol intitulat:,,Nemernicii care ne conduc" si daca il citesti juri ca se refera la nemernicii care ne conduc pe noi incepand din Decembrie 1989. Un alt mare roman, Mircea Eliade, a scris un articol prin anul 1936 intitulat:,,Pilotii orbi"si daca il citesti iti dai seama cat de actual este. DECI, POPORUL ROMANARE NEVOIE SA FIE CONDUS DE O MANA DE FIER, MANA DE FIER A ANUI PATRIOT SI NU A UNUI TRADATOR AL INTERESULUI NATIONAL, ASA CUM AU FOST SI SUNT CEI CARE AU CONDUS DESTINELE ROMANIEI DUPA ANUL 1989.
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Marica @ Mares
+7
Rares, ai multa dreptate. Regimul comunist, cu toate relele lui, in domeniul economic a urmarit interesul national si a dezvoltat industria, agricultura, constructiile. E#ste adevarat ca in prealabil a pus sub stapanirea poporului roman toate bogatiile tarii, bogatii care dupa 1989 au fost cedate la straini pentru a se imbogati ei si tarile lor. Romania se situa in anul 1989 in randul tarilor mediu dezvoltate, asigura peste 9 milioane de locuri de munca, asigura un sistem de sanatate bine pus la punct si un invatamant fara analfabeti. Nu mai avea datorie externa si avea un Program de dezvoltare economica care s-o inscrie in randul tarilor dezvoltate. Te intrebi uluit ce fel de romani au condus aceasta Romanie dupa anul 1989 si ce interese au avut ca sa accepte distrugerea totala a industriei si agriculturii precum si a sistemului bancar? Si de ce in aceasta tara nu se gaseste nimeni pentru a-i trage la raspundere?
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Valahu
+9
Articol bun, curajos si interesant. Bun pt. sedimentare: repetitio, repetitio ! P.S. O Intrebare: politicienii servili " nu și-au dat seama că au ratat o mare șansă pentru România"..... se refera aici la ne acceptarea/intrarea in Visegrad ?
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Mischa
+5
Si eu l-am invitat sa ma pupe. Da` n-a venit!
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Iorgu
+15
Cum de ce a pupat? E la fel ca la caini, l-a atras mirosul.
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
c.g.
+11
Pt.Radu Humor. Mai pe scurt asa legat de se merge pe :'' ... Pe individul care n-ar fi avut nici o forță singur, ci doar susținut din spate – un spate care nu se vede niciodată – de două instituții esențiale: serviciile și mas-media. ", adica un fel de inventia malefica '' STAT MAFIOT '' preluat de machitorul, gargaragiul, marioneta, de Traian si Basescu de la cel care: '' conjuga verbul a avea intr-un mod mult prea persoanal ''- Adrian si Nastase, in anul 2004 si timp de un deceniu l-a perfectionat, adica: a faramat sindicatele, a promovat un cod al muncii care il face pe salariat pres, sluga, in fata angajatorului, patronului, accepta salarii de mizereie in tara sa nu moara de foame, a facut in cardasie cu altii ... imprumuturi impovaratoare pentru tara de peste 30 miliarde de euro care nu se regasesc in INVESTITII, LOCURI DE MUNCA, CU SALARII IN ACORD CU PRETURILE DE AZI, a confiscat lupta impotriva coruptiei in arma politica, s.a.m.d., iar sotul doamnei Carmen calca in secretiile cavitatii sale bucale( sa nu spun termenul consacrat ca baga unii EDITAT ...! ) dupa 2014 ! SALUT REMARCILE DUMNEAVOASTRA, va doresc o zi cu bine ! p.s.- nu mai amintesc de amestecul unora ( MARI SI TARI IN LUMEA ASTA CAM PROST FACUTA ... !) in treburile interne ale ROMANIEI ca asa dicteaza interesele lor ... !
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
un admirator
+19
Jos palaria in fata domniei tale,Simona .Esti printre putinii ziaisti care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume. In privinta politicienilor romani,fii sigura ca ne vor vinde iar.Pentru a n-spea oara, deoarece este in firea lor sa tradeze si sa nu dea doi bani pe cei care-i voteaza.
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Radu Humor
+10
"Noi traim in prezent stadiul final al capitalismului mondial care, prin excesele sale, isi dovedeste incapacitatea de a dura” Poate aşa vom înţelege mai bine : Nicolae Breban : „Soroș – un parazit al ultimei forme de existență a capitalului” „El speculează cu diverse valori foarte mari – acum douăzeci și ceva de ani era să pună în dilemă francul francez. Tipul e foarte tare, e un parazit tipic al ultimei forme de existență a capitalului. Ce înseamnă asta? Capitalul nu mai produce mărfuri, nici locuri de muncă, nici investiții, ci este o pură speculație de credite, de bunuri, de oameni, de încredere, de grupuri. Or, grupurile finanțate de Soroș în România, stipendiate foarteserios, au mers pentru o societate deschisă, au mers pe niște ideologii – Karl Popper, Smith și alții – au mers spre o dizolvare a națiunii, a identității naționale. O perspectivă de unghi închis. Nu s-a mers pe grupurile reprezentative pentru un popor, ci pe individ. Pe individul care n-ar fi avut nici o forță singur, ci doar susținut din spate – un spate care nu se vede niciodată – de două instituții esențiale: serviciile și mas-media”.
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Dan
+7
Da, santeti printre putinii care scriu lucrurile asa cum sint, echilibrat si fara exagerari scapate de sub control. Evident ca sintem o colonie, dupa cum zicea si John Perkins acum citiva ani, e deja un clasic. Dar nici cei care vad peste tot numai "sorosisti" si "progresisti" nu-s ok.
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Gabi Firea, la oglindă
Publicat acum 8 ore şi 53 minute
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 12 ore şi 20 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 15 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 2 minute