De ce a respins instanța contestația în anulare a lui Iohannis

Curtea de Apel Pitești a făcut publică motivarea deciziei prin care a fost respinsă contestația în anulare formulată de familia prezidențială în cazul casei pierdute din Sibiu.

În motivare sunt prezentate cele opt motive de contestație invocate de familia Iohannis, instanța apreciind, în urma analizării lor, că nu sunt întrunite condițiile pentru a putea fi admisă contestația în anulare.

„Prin prezenta contestație în anulare, contestatorii au înțeles să atace decizia pronunțată în cadrul recursului, motivat de faptul că au existat mai multe erori materiale ale instanței de recurs în soluționarea acestei din urmă căi de atac, precum și pentru că instanța nu s-a pronunțat asupra tuturor motivelor de recurs. (…) Nu pot fi reținute susținerile contestatorilor legate de admisibilitatea contestației în anulare și de extinderea interpretării noțiunii de ‘greșeală materială’ din perspectiva dispozițiilor art. 6 din CEDO, jurisprudența instanței europene fiind în sens contrar, respectiv al păstrării securității raporturilor juridice și sancționării anulării hotărârilor definitive și irevocabile, pentru unicul motiv că ar exista un punct de vedere diferit asupra aprecierii faptelor de cel al instanțelor precedente, fără niciun element de dovadă suplimentară care să poată justifica această diferență de apreciere”, se arată într-un paragraf al motivării.

Curtea de Apel Piteşti constată că motivele invocate în contestaţia în anulare nu fac referire la greşeli materiale, ci sunt, mai degrabă, nemulţumiri ale contestatarilor.

”Astfel, toate aprecierile acestora de mai sus nu sunt decât motive de recurs pe care le invocă împotriva unei decizii pronunţate în soluţionarea unui recurs, ceea ce este inadmisibil. Se critică în mod evident raţionamentul instanţei de recurs în soluţionarea acelui element privind înscrisul reprezentat de certificatul nr. … şi de efectele pe care le produce. În consecinţă, motivul este neîntemeiat”, reţine Curtea.

Curtea de Apel Pitești a respins, pe 22 februarie, contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță. Decizia este irevocabilă.

Motivarea, integral:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.