De ce a votat Norica Nicolai împotriva propunerii de premier

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat luni că în ședința Biroului Politic Central al ALDE a votat împotriva propunerii de premier a lui Mihai Tudose.

„Am votat contra pentru că dați-mi voie ca în politică să am propria mea filosofie și atitudine, să nu mă dezmint de ea. Eu înțeleg că suntem într-o coaliție. Înțeleg foarte bine care au fost angajamentele în coaliție. Este dreptul PSD să își desemneze primul-ministru, dar acesta va fi prim-ministrul României, nu al unui partid și dați-mi voie să am rezervele pe care le-am avut față de colegii mei. Nu le doresc a fi făcute publice și să aștept decizia președintelui Iohannis”, a spus luni Norica Nicolai după ședința ALDE.

Ea a precizat că rezervele sale „au fost generate de o analiză atentă a activității domnului Tudose și de ceea ce este public în activitatea domniei sale”.

„Problemele cu acuzația de plagiat sunt foarte importante. Înțeleg că domnia sa și-a retras teza, dar domnia sa nu este doamna Kovesi care să accepte să plagieze 5%, dar să rămână într-o funcție. Eu cred că în politică trebuie să avem un anumit tip de responsabilitate și de morală. (…) E dreptul meu să am rezerve. Am cântărit CV-ul domnului Tudose în atitudinea mea. Relațiile cu SRI se pot presupune, dar fiind jurist și neavând certitudini niciodată nu fac afirmații tranșante. Nu știu ce va face domnul președinte Iohannis. E decizia domniei sale, în funcție de această decizie voi avea opinii”, a adăugat Norica Nicolai.

Ea și-a exprimat speranța că Tudose va fi un premier bun.

Norica Nicolai a subliniat că miniștrii ALDE vor fi menținuți și în viitorul Guvern pentru a sublinia că „și-au făcut datoria”.

Întrebată dacă este potrivit Tudorel Toader pentru a-și continua mandatul la Ministerul Justiției, Nicolai s spus: „Nu știu dacă este potrivit sau nu. Din punctul meu de vedere, domnul Toader este foarte lent în a pune de acord deciziile Curții Constituționale cu legea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.