De ce este supărat rău de tot Traian Băsescu

Pe cine vrea să viziteze Traian Băsescu. Pe cine a mai apărat fostul preşedinte când era comandant de navă. Traian Băsescu admite că Bica şi Georgescu ar fi făcut nereguli, dar nu admite că au primit lpagă.

Băsescu: oamenii din echipa mea au arestat alţi oameni din echipa mea

Traian Băsescu nu se împacă deloc cu două stări de fapt: 1. nu se mai află la butoane şi 2. oameni de-ai săi sunt arestaţi. Drept urmare şi când nu este invitat în platoul vreunei televiziuni, intervine prin telefon, de regulă la B1, singurul post care îi mai face mediatizare substanţială, chiar dacă mai nou postul din Calea Victoriei este extrem de generos cu zona guvernamentală. Intervenţia de marţi seara a fostului preşedinte a fost însă una în care el a pledat din nou pentru persoanele apropiate lui care au probleme cu justiţia, dar în acelaşi timp şi.a manifestat supărarea pentru faptul că acestea au fost „victimele” tot unor persoane care i-au fost apropiate.

Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului doamnei Alina Bica. Acum câteva zile am publicat pe pagina mea de facebook, instrumentul meu de a îmi face publice punctele de vedere, am postat spunând că Bica, Georgescu și Elena Udrea, știu că produce neplăcere când spun acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat șpagă și vă rog să mă credeți că știu ce spun. M-aș bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să îi fac o vizită. Vreau să vorbesc cu dânsa, eu o cunosc pe femeia asta, am discutat cu ea inclusiv marea problemă Rompetrol și e un profesionist desăvârșit și un om care are o anume statură morală. Aș vrea să vorbesc cu ea, pentru că pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar. Să nu fie luate ca declarații poltiice, vă spun ce simte un președinte care a numit niște oameni și nu îi vine să creadă că acești oameni au fost parte la furt. Mă voi înclina în fața oricărui judecător care spune: e vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovați. E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți trei oameni tot din echipa mea. Mulți vorînțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul”, a afirmat Traian Băsescu în intervenţia sa telefonică.

Admite şmenuri, dar nu şi şpaga

Traian Băsescu admite că este posibil ca la ANRP, Alina Bica şi Horia Georgescu să fi “băgat” dosare în faţă, peste rând, dar nu poate admite că respectivii ar fi luat mită pentru aşa ceva, Nu pot să cred că doamna Bica sau Georgescu au luat șpagă, cum nu pot să cred că în birou la Elena Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro”. Tot Traian Băsescu a mai afirmat că nu se teme de nimeni şi nimic. Nu mă tem de nimic. Nici n-are cine mă șantaja și nici cine să mă pună la colț. Eu am fost comandat de navă, mi-am apărat și ospătarii de navă când îi prindeau cu contrabandă, dar când e vorba de șeful DIICOT, ANI, cum să nu cred în ei? Am crezut în ei, i-am girat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.