×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:49
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Cînd deschizi Cutia Pandorei...
De ce s-a înfuriat Băsescu pe Dan Andronic după dezvăluirile din casa lui Oprea?

Cine îşi imaginează că Dan Andronic a făcut de capul lui, fără ştirea lui Traian Băsescu, dezvăluirile din casa lui Gabriel Oprea se înşală amarnic. De altfel, cine a urmărit cu atenţie evenimentele îşi aduce aminte că primul care a vorbit despre această „cină de taină” a fost Gelu Vişan, alt apropiat al lui Băsescu, membru PMP.

Istoria „cinei cea de taină” din casa lui Gabriel Oprea

Iniţial, ofensiva declanşată de Gelu Vişan şi continuată extrem de convingător de Dan Andronic i-a convenit lui Traian Băsescu cît timp ţinta principală era Laura Codruţa Kovesi, astfel încît prezenţa sa aproape zilnică pe micile ecrane era plină de curtoazie la adresa tuturor celor care acuzau în mod deschis prezenţa la acea cină din casa lui Gabriel Oprea a şefilor SRI George Maior şi Florian Coldea, precum şi a şefilor Parchetului General Codruţa Kovesi şi Marius Iacob.

Ulterior, pe măsură ce în spaţiul public dezvăluirile lui Dan Andronic au generat ideea că alegerile din 2009 au fost fraudate şi beneficarul ar fi fost chiar Traian Băsescu, fostul preşedinte a început să fie deranjat de aceste interpretări şi a venit cu ideea că el însuşi a fost furat la votul din România, insistînd să scoată la iveală cele 3.000 de voturi anulate, deşi erau valabile şi în favoarea sa.

Totul a culminat cu dezvăluirile noastre, în care am subliniat faptul că votul din străinătate era cel care, la acea oră tîrzie din noaptea alegerilor, putea fi falsificat, mai ales că datele finale ale BEC au confirmat că în ţară cîştigase Mircea Geoană, iar voturile din diaspora l-au făcut preşedinte pe Traian Băsescu.

Din acel moment, Traian Băsescu a devenit extrem de nervos şi nu s-a abţinut de la ironii extrem de dure la adresa celor care insistau să vorbească despre eventuala fraudare a alegerilor în favoarea sa. Într-o emisiune de la „România TV” chiar ne-a invitat, pe mine şi pe Sorin Roşca Stănescu, să facem împreună cu domnia sa testul cu detectorul de minciuni, lucru acceptat imediat, rămînînd acum ca şi Traian Băsescu să confirme participarea.

Însă, din acel moment, Traian Băsescu şi-a schimbat total atitudinea, îndreptîndu-şi atenţia spre Comisia parlamentară, despre care spune mereu că nu trebuie să ancheteze eventuala fraudare a alegerilor din 2009, ci doar prezenţa nepotrivită a şefilor SRI şi Parchetului General în casa lui Oprea, alături de politicieni!

Nervozitatea lui Traian Băsescu pe parcursul evenimentelor s-a văzut cel mai bine atunci cînd a început să-l atace foarte dur chiar pe Dan Andronic, acuzîndu-l direct că el este cel care a lăsat să se înţeleagă că în acea noapte, în casa lui Oprea, toţi cei prezenţi păreau preocupaţi de rezultatul alegerilor, dar şi de influenţarea rezultatului votului! Din acel moment, Dan Andronic a făcut un pas înapoi, susţinînd că niciodată nu a vorbit explicit despre ideea falsificării!

Aceasta este, pe scurt, sinteza evoluţiei evenimentului denumit generic „Cina cea de taină din casa lui Gabriel Oprea”, de la primele informaţii ale lui Gelu Vişan, continuînd cu dezvăluirile lui Dan Andronic, pînă în ziua de azi.

Dan Andronic: „Se trece la un alt subiect. Voturile din diaspora”

Cine citeşte cu atenţie articolul lui Dan Andronic despre „Cina cea de taină” din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009 va înţelege foarte bine cîteva lucruri fundamentale:

- de ce am adus noi în discuţie o eventuală fraudare a votului din diaspora?

- de ce este supărat Traian Băsescu pe Dan Andronic?

- de ce nu spun o vorbă Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea?

Astfel, în articolul din „Evenimentul zilei”, Dan Andronic descrie reacţia celor din casă după aflarea exit-poll-urilor, fiind revoltaţi de felul în care le prezentau cei de la „Antena 3” şi „Realitatea”. Reamintesc că Dan Andronic ne spune ora aproximativă a sosirii lui la Gabriel Oprea: „Cred că era ora 22.00 - 22.30, rezultatele se anunțaseră”. Cu alte cuvinte, cei prezenţi nu aveau decît să se informeze despre numărătorile paralele de la partide, în rest nu mai puteau să facă nimic esenţial. Andronic scrie: „Erau toți extrem de agitați, generalul SRI Florian Coldea, obosit și tensionat, intra și ieșea din cameră, primea date cu voturile din teritoriu, le transmitea mai departe, cred că președintelui Băsescu. Când stătea liniștit, Coldea vorbea puțin, mai mult asculta”.

Laura Codruţa Kovesi avea alte preocupări, pe care Dan Andronic le explică: „La un moment dat, Laura Codruța Kovesi mă întreabă: „Ce-i de făcut cu ăștia de la Realitatea? Cum îi potolim?” Ulterior, am aflat la ce se gîndea, din dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă care ne-a povestit cum i s-a luat postul TV lui Sorin Ovidiu Vântu!

La un moment dat, însă, Dan Andronic are un pasaj-cheie în textul său: „Se trece la un alt subiect.Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date și cifre, dar și George Maior primea informații!

Ca vechi jurnalist de investigaţii, era imposibil să-mi scape importanţa acestui pasaj, aşa că mi-am concentrat încă de atunci atenţia spre el. Concluzia este cea pe care am dezvoltat-o în articolul din „Cotidianul” (vezi link-ul de mai sus), în care am spus explicit că dacă, la acea oră tîrzie din noaptea alegerilor, se puteau falsifica voturile, acest lucru se putea face doar în privinţa celor din diaspora, căci Procesele-verbale se trimiteau abia a doua zi, fiind mult mai puţin controlate şi prin inconştienţa celor de la PSD şi PNL, care, fiind siguri că voturile din ţară le sînt suficiente, au pus la ambasade tot felul de ciudaţi în comisii.

Imediat după acel pasaj-cheie de mai sus, Dan Andronic adaugă ceva extrem de important: „Au rămas în acea încăpere Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea… Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009”! Cu alte cuvinte, în acel moment, chestiunile discutate nu se mai adresau celorlalţi invitaţi, ci doar celor patru rămaşi „în acea încăpere”, care, ţinînd cont de funcţiile pe care le deţineau, nu cred să fi discutat despre fotbal.

Sînt, aşadar, aici cîteva lucruri care trebuie să fie subliniate:

- voturile din diaspora erau ţintele de interes

- ce date putea să aibă Florian Coldea din diaspora?

- ce informaţii primea George Maior din diaspora?

- ce vrea să spună Dan Andronic prin „oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009” în contextul trecerii la subiectul „diaspora”?

Aceste lucruri sînt cele care-l fac pe Traian Băsescu să tune şi să fulgere la adresa lui Dan Andronic! El ar fi preferat ca fostul jurnalist, devenit în acele alegeri consultantul său politic, să se refere strict la prezenţa Laurei Codruţa Kovesi şi Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea, fără să facă referire la amănuntele care au trezit interesul nostru: momentul cînd „s-a trecut la un alt subiect”, adică „voturile din diaspora”! Dar, spre disperarea lui Traian Băsescu, Dan Andronic a mers mult mai departe cu dezvăluirile sale.

Din punctul de vedere al lui Traian Băsescu, supărarea lui este legitimă, căci singura problemă care-l încurcă este cea despre care se vorbea şi în 2009: trucarea alegerilor din diaspora. În acest sens, ceea ce s-a petrecut la Paris, unde ambasador era Theodor Baconski, era şi trebuia să rămînă un fapt revoltător. De aceea, Traian Băsescu insistă pe furtul celor 3.000 de voturi ale sale din ţară pentru a acoperi voturile din diaspora, cele care l-au făcut preşedinte pentru al doilea mandat!

Cine îşi imaginează însă că „datele şi cifrele” pe care le avea Florian Coldea sau „informaţiile” primite de George Maior despre votul din străinătate erau doar „aşa, din curiozitate”, vorba lui Dem Rădulescu, este fie naiv, fie interesat de deturnarea atenţiei noastre. În realitate, nici George Maior, nici Florian Coldea, ca şefi ai SRI, nu aveau nici cea mai mică atribuţie legală în legătură cu votul din străinătate, ştiindu-se că activitatea SRI se desfăşoară strict pe teritoriul României!

Aici apar alte întrebări:

- de la cine primeau Maior şi Coldea acele date, cifre şi informaţii din diaspora?

- ce au făcut cu aceste date, cifre şi informaţii din diaspora?

De aici, lucrurile se complică pentru toţi cei prezenţi în acel birou din casa lui Gabriel Oprea, adică pentru George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Marius Iacob! Ei chiar au de ce să fie anchetaţi!

Era „cina cea de taină” o operaţiune a binomului SRI-parchetul general?

Sînt însă şi alte lucruri colaterale care ar trebui să fie lămurite. Vom încerca să facem acest lucru punînd cap la cap informaţiile furnizate de Dan Andronic cu cele deja cunoscute din presa vremii. Asta şi pentru a-l determina pe Traian Băsescu să nu mai ia în răspăr ancheta departamentului de investigaţii al ziarului „Cotidianul”, aşa cum a făcut în emisiunea de la „România TV”.

COMPLOTIŞTII DIN CASA LUI OPREA aveau nevoie de cineva care să-i confirme lui Traian Băsescu eforturile pe care ei le făceau pentru victoria sa finală. Aşa se explică chemarea lui Dan Andronic la acea „cină”. O spune chiar acesta: „Gabriel Oprea îmi zice: Vino repede încoace, avem nevoie de tine!” De ce să fi avut nevoie şefii SRI şi ai Parchetului General de prezenţa unui jurnalist oarecare alături de ei, ştiindu-se că oricînd acesta putea să dea în vileag întîlnirea lor, aşa cum, de altfel, iată, s-a şi întîmplat? Răspunsul este simplu: pentru că Dan Andronic era, în acelaşi timp, şi consilierul lui Traian Băsescu pentru acea campanie electorală! Dacă ar fi jucat şi pe cartea Mircea Geoană, cum spune Băsescu, l-ar fi chemat acolo şi pe consilierul candidatului PSD, dar au vrut să fie de faţă doar Andronic, chiar dacă şi el se miră acum de ce a fost chemat („Am înțepenit. Acolo era Statul”!).

CORINA DRĂGOTESCU A FOST CHEMATĂ LA SEDIUL PDL exact din acelaşi motiv pentru care Dan Andronic a fost chemat în casa lui Gabriel Oprea! Aceasta nu este o simplă afirmaţie a noastră, ci o informaţie pe care o găsim în „Dosarul Vântu”, într-o stenogramă aflată la dosar, care conţine dialogul dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Corina Drăgotescu! Textul stenogramei a apărut încă din anul 2010, dar nimeni nu l-a luat serios la analiză. Sorin Ovidiu Vântu a intuit chiar în noaptea de 6/7 decembrie 2009, exact atunci cînd avea loc „cina cea de taină” de la Gabriel Oprea, că PDL nu putea să aibă rezultatul votului din ţară în cîteva ore decît dacă primea această informaţie de la STS, singura instituţie care avea acel soft special! Povestea cu acele raportări telefonice de la cele peste 18.000 de secţii de votare este chiar o poveste şi aici Vântu are dreptate. Iată acest pasaj din Stenogramă:

- SOV: Deci, îţi repet: este imposibil ca la ora asta, cu sistem, indiferent de sistem, să poţi transmite în timp real aproape 80 şi ceva la sută din numărătoarea paralelă.

- Drăgotescu: Sorin, am sunat operatorul, vine operatorul acum, filmează. Că aia am şi zis: să vină să filmeze, eu nu-mi asum răspunderea, filmează tabelul lor aşa cum au ei tabelul pe perete.

- SOV: Iubirea mea, una este - dacă îmi permiţi - una este ceea ce afirmă ei şi alta este ceea ce se poate face cu adevărat.

- Drăgotescu: Aşa este, aşa este, de-aia...

- SOV: Deci, nu este posibil - dacă îmi permiţi - lasă-mă să-ţi spun: du-te şi la PSD şi vezi şi acolo treaba, deci nu este posibil, draga mea, să transmită 80 şi ceva la sută din secţiile de votare la sediul PDL-ului. Este imposibil din punct de vedere tehnic”.

Urmează acest pasaj excepţional de important pentru înţelegerea evenimentelor de atunci:

Sorin Ovidiu Vântu, fiind uns cu toate alifiile şi fiind un om al Sistemului pînă la un moment dat, ştia care era adevărata sursă a datelor primite la sediul PDL, însă nu a convins-o pe Corina Drăgotescu să nu devină martorul acelei operaţiuni.

Corina Drăgotescu însă s-a dus la sediul PDL şi a filmat acea scenă devenită celebră, cînd Adriean Videanu îl sună pe Viorel Hrebenciuc pentru a-i comunica rezultatul final al alegerilor prezidenţiale (pe care nu-l putea avea la acea oră decît de la STS), devenind în acest fel „martorul” dorit, aşa cum, exact la aceeaşi oră, a fost şi Dan Andronic în casa lui Gabriel Oprea!

Aceste două chemări, ale lui Dan Andronic acasă la Oprea şi a Corinei Drăgotescu la sediul PDL, avînd aproape aceeaşi semnificaţie, în care cei doi jurnalişti trebuiau să constate ceva anume, ne-au făcut să ne gîndim că în aceea noapte, în cele două locaţii, se derula o operaţiune vastă, pusă la cale de SRI, STS, PDL şi Parchetul General!

În acest timp, la sediul PSD, în mod inconştient, se bea şampanie şi se sărbătorea victoria „Mihaelei, dragostea mea”, după cum declară chiar Liviu Dragnea!

Ce a urmat se ştie acum foarte bine:

- preluarea postului „Realitatea TV” şi arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu (vezi declaraţia lui Sebastian Ghiţă)

- arestarea lui Cătălin Voicu, cel care a încercat să conteste rezultatul alegerilor din 2009 (vezi declaraţia lui Marian Vanghelie)

- George Maior a rămas şeful SRI

- Florian Coldea devine pionul principal al Binomului

- Laura Codruţa Kovesi devine principalul pion în lupta anticorupţiei, fiind apoi numită şefa DNA din dorinţa lui Traian Băsescu (vezi declaraţia Elenei Udrea), unde avea să-l tîrască şi pe Marius Iacob ca adjunct al său

- Marcel Opriş primeşte şi a patra stea de general şi este păstrat în fruntea STS în ciuda controverselor din jurul său.

Despre rolul lui Marcel Opriş în alegerile din 2009 şi, mai ales în ziua de 6 decembrie 2009, senatorul Valer Marian a adresat o interpelare în Parlament în martie 2010. Iată un pasaj extrem de important:

Textul acestei interpelări fusese publicat în cotidianul „Gazeta de Nord-Vest” din Satu Mare încă din 12 decembrie 2009, deci la cîteva zile după alegerile prezidenţiale din 6 decembrie 2009! Ceea ce spunea atunci senatorul Valer Marian erau chestiuni extrem de grave care puteau să declanşeze contestarea alegerilor, însă, după cum ştim, chiar PSD l-a scos pe tuşă de Valer Marian, lucru care nu poate să nu nască serioase întrebări despre mulţi din conducerea partidului.

În fapt, Valer Marian vorbeşte tocmai despre ce s-a întîmplat exact în noaptea de 6/7 decembrie 2016, cînd STS pusese la dispoziţia PDL derivaţia secretă prin care obţinea în timp real rezultatele de la secţiile de votare. Adică, cele pe care Videanu i le prezenta emfatic lui „Viorică” şi pe care le primeau în casa lui Gabriel Oprea şefii SRI şi ai Parchetului General!

Iată cum, punînd alături diferite surse, evenimentele din ziua de 6 decembrie 2009 şi noaptea ce a urmat încep să se lege şi să scoată la iveală o operaţiune bine pusă la punct de către instituţii ale statului, mai bine spus de către şefii acestora, astfel încît Mircea Geoană şi PSD să piardă lamentabil alegerile prezidenţiale!

Aşa am putut să înţelegem ce vrea să spună Dan Andronic prin acea propoziţie: „Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009”, referindu-se la cina din casa lui Oprea. Am înţeles şi ce voia să-i spună Sorin Ovidiu Vântu jurnalistei Corina Drăgotescu în acea propoziţie: „Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor”.

Şi tot aşa am înţeles de ce Traian Băsescu este furios pe Dan Andronic, ale cărui dezvăluiri prea extinse au generat anchete de acest fel, referitoare la noaptea de 6/7 decembrie 2009! Fostul preşedinte, aşa cum afirmă acum peste tot, ar fi vrut ca Andronic să se limiteze la prezenţa în casa lui Oprea a şefei DNA şi a lui Florian Coldea. A omis însă faptul că Dan Andronic nu a fost doar consilierul său, ci şi un jurnalist cunoscut, care nu a ratat ocazia de a deveni celebru cu ocazia acestor dezvăluiri!

Dacă nu acum, atunci cînd?

În final, cîteva observaţii faţă de poziţiile unor „analişti” de televiziune. Cei care vor să deturneze atenţia opiniei publice pot fi recunoscuţi după întrebarea pe care o lansează obsesiv de fiecare dată cînd vine vorba despre noaptea de 6/7 decembrie 2009: „De ce spune Dan Andronic aceste lucruri abia acum adică de ce nu a făcut dezvăluirile încă de atunci, din 2009?

Aceasta este o metodă clasică de dezinformare, urmărindu-se decredibilizarea unor dezvăluiri. Cei care vor să nu cadă în capcana manipulatorilor trebuie să înţeleagă că absolut totdeauna cel care face anumite dezvăluiri le face în interesul său sau al celor apropiaţi. Niciodată, nimeni nu va face dezvăluiri împotriva lui, ci doar în favoarea propriilor sale interese! Cu alte cuvinte, fiecare posesor al unor informaţii este liber să aleagă singur momentul cînd le face publice, urmînd ca toţi cei interesaţi să le ia ca atare, urmînd ca ulterior să le verifice şi să le dezvolte.

A doua observaţie îl vizează pe Gelu Vişan, membru al PMP, o adevărată portavoce a lui Traian Băsescu. Nefiind prezent la „cina” din casa lui Gabriel Oprea, el a fost, totuşi, cel care a vorbit prima oară despre acea întîlnire la care au participat şefii SRI şi ai Parchetului General. În opinia noastră, este evident că a primit aceste informaţii tot de la Dan Andronic, prin intermediul lui Traian Băsescu, care, conform propriei declaraţii, le-a primit de la Andronic abia din 2016, ceea ce este îndoielnic, căci ar însemna că Băsescu şi Andronic nu s-au mai întîlnit deloc timp de cinci ani. Extrem de caustic pînă acum cîteva zile, Gelu Vişan urmează acum linia trasată de Traian Băsescu, adică: ce rost are să se ancheteze eventualele fraude electorale, cînd ar trebui ca totul să se limiteze la prezenţa nejustificată în casa lui Gabriel Oprea a Codruţei Kovesi şi a lui Florian Coldea? Nici această atitudine a lui Gelu Vişan, ca şi a lui Traian Băsescu, nu este de condamnat, căci şi ei au dreptul să ducă discuţia acolo unde o cer propriile lor interese, dar, în acelaşi timp, şi ei trebuie să recunoască dreptul altora de a cere ca ancheta să meargă pînă a capăt, din moment ce dezvăluirile lui Dan Andronic se adresează întregii opinii publice! În orice caz, nici un jurnalist serios nu poate spune că nu-l interesează aceste dezvăluiri doar pentru că vin după opt ani şi sînt făcute de Dan Andronic, omul lui Traian Băsescu.

Ultima observaţie se referă la ceea ce mulţi oameni întreabă: de ce s-au dus şefii SRI şi ai Parchetului General în casa lui Gabriel Oprea şi nu au stat la locurile lor de muncă, unde ar fi fost feriţi de eventuale dezvăluiri, precum cele ale lui Dan Andronic? Se uită însă că acei oameni se suspectează continuu unii pe alţii, iar încrederea reciprocă nu este decît semnul unei vulnerabilităţi! Aşa, stînd împreună într-un asemenea moment, avînd şi un martor credibil, nimeni nu-i putea suspecta că ar face vreun joc dublu!

Ca o concluzie, putem spune că acea Comisie parlamentară instituită în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic ar avea ce să facă dacă, într-adevăr, şi-ar dori să afle adevărul pînă la capăt. Avem însă serioase îndoieli, generate mai ales de ambiţia lui Liviu Dragnea de a o conduce. Pe de o parte pentru că acea condamnare a lui Dragnea pentru fraudă electorală reprezintă o vulnerabilitate ce nu trebuia să existe, iar, pe de altă parte, pentru că avem experienţa unor jocuri duplicitare pe care şeful PSD le-a făcut de-a lungul timpului.

Peste toate, neîncrederea noastră se bazează şi pe acţiunile pe care, în mod sigur, „Sistemul” le va derula în această perioadă, astfel încît fie această Comisie parlamentară să treacă în derizoriu, fie chiar să-şi înceteze activitatea în urma dosarului deschis de actualul Procuror General Augustin Lazăr.

P.S. Pentru cei care se miră de această legătură făcută de noi între actualul Procuror General şi foştii şei ai Parchetului General, Codruţa Kocesi şi Marius Iacob, reamintim că Augustin Lazăr este cel care s-a ocupat de „Brăţările dacice”, în dosarul instrumentat chiar de Marius Iacob! În legătură cu acest dosar este vorba despre o crimă cu AN (a fostului vameş Sorin Moldovan) şi despre accidentul groaznic al jurnalistului Radu Tora, cel care începuse un serial despre „Brăţările dacice”! Pe atunci, Laura Codruţa Kovesi era subalterna lui Augustin Lazăr. În acel dosar, ancheta a fost la un pas să ducă la trimiterea în judecată a lui Adrian Năstase, alături de Dan Iosif.

Ion SpânuPublicat Luni, 01 mai 2017
21727
 | 35
 | 55
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ridica-te Ioane !...
0
Ion Spanu continua seria analizelor demistificatoare. Sa-i dea Dumnezeu putere sa continue !....
Publicat Sâmbătă, 27 mai 2017
+Răspunde
tata mare
0
Plictis! Oricum treaba e deja consumata demult si nu se va mai schimba nimic acum in 2017. Poate ca unii chiar au nevoie de un obiect al muncii!
Publicat Luni, 22 mai 2017
+Răspunde
Nepotul @ tata mare
0
Te-ai zaharisit Tataie ! Daca nu vrei sa stii nici acum cum ti-a fost furat votul, ori esti prost oti esti dus... Poate ca daca puca sa-ti taie si tie "pensia" cum a taiat 50-70 % din veniturile restului cetatenilor pricepeai si tu ce trebuie ...
Publicat Sâmbătă, 27 mai 2017
+Răspunde
Sofronie Pârţaru
+3
Pai nu e clar ca toate datele le aveau de la STS pentru ca fiecare sectie de votare era dotata cu telefon ''scurt'' si toate raportarile se faceau de pe acest es, de catre STS ???!!Iar PDL avea instalat in Modrogan acel panou electronic cu toate sectiile de votare care prezenta ''minut cu minut'' stadiul raportarilor din teritoriu ,panou electronic instalat de STS care le oferea numarul exact de voturi ale fiecarui candidat!!A fost foarte de simplu sa stie exact de cate voturi din diaspora mai avea nevoie basescu ca sa castige,astfel ca pana la finalizarea votului din strainatate basescu il depasise pe Geoana,''l-a ciuruit'' !!Ce dovezi mai cautam din moment ce ei singuri le-au prezentat chiar in seara de dupa incheierea procesului de votare ???!!!
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
mda
+4
Vantu, Andronic. Basescu, Dragotescu,..... securistii intre ei, incep sa se manince! Un pic mai trebuie intaritati si spun tot! Sila!
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
Gheo
+8
Treaba-i clara ! Andronic , trompeta basista nr.1 ( impreuna cu suflatorii de la evz si b1 ) a avut drepat scop discreditarea si incriminarea doar a binomului , care s-a luat de Udrea si prin ricoseu ajunge la Basau . Se vede de la o posta , ca pe toti ii face mizerabili ( nu ca n-ar fi asa ) , numai de acest cuplu malefic B.U. , nu zice nimic de rau . De , n-au fost astia sponsorii generosi ai lor ? Ceata lui Pitigoi , dai intr-unul , tipa doi !
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
7.4
+6
Directorul SRI, seful militar SRI, procurorul general Codruzza, seful uni partid, cativa senatori si un ziarist in noaptea alegerilor prezidenttiale din 2009 in aceiasi camera. Ce nu e clar? Credeti ca era vorba de un pariu sportiv? Sau operativ?
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
Claudia
+11
Parlamentul ar trebui sa ofere IMUNITATE celor care depun marturie despre posibile acte de fraudare a alegerilor. Nu trebuie neglijat personalul militar din STS si din ambasadele MAE, etc. Comisia parlamentara ar trebui sa-i convoace pe TOTI membrii Ambasadei României de la Paris si sa ceara colaborarea "serviciilor" franceze. Este foarte posibil sa obtina informatii esentiale (serviciile franceze asigura paza ambasadei), cum ar fi fotografii din ziua alegerilor, fotografii pe baza carora se poate face cu usurinta aproximarea numarului votantilor/ora/intervale ale zilei.
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
MYSEBI
+7
La prima vedere , operind cu ce avem la vedere , asa pare : Tr Basescu & Dan Andronic au pus la cale o Epopee mass-mediatizata anti-Kodruta cu finalitate clasarea numeroaselor Dosare penale aflate pe rol . ... Insa , sa nu uitam , Tr Basescu nu are atita putere , nu este un atit de extraordinar strateg si nu mai este atit de sustinut de Serviciile westice .... asa ca ....
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+16
Sistemul ik faurit chiar de catre basescu traian. Ce sa implicat vartos in alegerile prezidentiale din 2009 furand voturi in favoarea mafiotului criminal sekurist basescu traian. Mai clar de atat ce vreti. Si un bou retard la bostan vede acest lucru.!!Din nefericire pt. noi acest sistem Ticalosit-Sekuristica a fost preluat de actre Gogea Mitu Iohanis ,cu Magna Cum Laude cel foloseste in interes personal si de gasca neo PD-Lista.!!Si asta se vede cu ochiul liber, nu trebuie sa fii mare academician.!! De ce credeti dvs. cum Gogea Mitu Iohanis a sarit ca ars, si se opune infiintarii comisiei parlamentare de ancheta ce vizeaza fraudarea alegerilor cu pricina din 2009.!! Simplu ca buna ziua, acelasi sistem Ticalosit-Sekuristic l-a scos si pe dansul prezidentul romanilor.!!!?? A si dat ordin tractoristului Gioni Lazar sa deschida acest viteaz o ancheta a parchetului, pentru a ingropa odata pentru todeauna hotia si furtul alegerilor din 2009.!!In fond si la urma urmelor, parchetul general a devenit in ultimii 10 ani nisti spalatori de cadavre, adicatelea pune batista pe tambal in orice hotie si talharie savarsita de catre clanul basisto-mafiot. Exp. In cazul anchetarii Mosiei de la Nana de catre parlament, poc albina a venit parchetul si a ingropat definitv anchetarea lui basau criminalul. De dosarul cu Casuneanu , privind spalarea de bani , nu mai spun nimic. Mafiotii basisti si cei Iohanisti se acopera unii pe alti , cu ajutorul parchetului general , recte a lui Gioni Lazar, acest executant al mafiei fara caracter si demnitate.!! Oricum gasca Iohanista ce se afla la putere [[institutiile de forta ]] vor face si pe draku in paispe ca aceasta comisie parlamentara sa nu se infiinteze, pentru a afla si noi aderaul gol golit.!! Coldea, plagiatoarea Cucuvea, Dancu, Maior , Izmana Oprea pot sta linistiti.Amin.. Stelu
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
ANONYMOUS
+17
Vai de tine marinarule ca pentru pumn de arginti ai fost in stare sa iti vinzi tara ooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 17 ore şi 7 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 20 minute
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 35 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 43 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 42 minute