De ce să nu aveţi un weekend cu teatru şi concerte?!…

Café Godot Teatru nu ia vacanţă nici în zile fierbinţi

„Dumnezeul de a doua zi”

Un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne. „Dumnezeul de a doua zi” este un text scris de Mimi Brănescu sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti, sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o noua bună dimineaţă).

Dar, întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinţi şi copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinţi, copii şi Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi…cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile”.

Regia îi aparţine lui Claudiu Goga. Cu Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu.

Spectacolul poate fi vizionat vineri, 9 august, la ora 19.30.

„Bullets over Lipscani”

Parodie cât cuprinde, umor nebun şi iz de Woody Allen. 3 actori teribili şi foarte tineri. Şi o porţie de teatru cum nu ai mai gustat. O roşcată năvăleşte în biroul unui detectiv particular şi îi cere să-l găsească pe Dumnezeu. Apoi acelaşi detectiv joacă Mortal Kombat cu însăşi Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli că Librăria Cărtureşti e o „faţadă” care adăposteşte un bordel cu prostituate intelectuale.

Regia: Eugen Gyemant. Cu Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc.

Spectacolul este programat vineri, la ora 22.00.

„Colibri”

O comedie absurdă de Garret Jon Groenveld, ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

„Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi), care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci când limita între călău şi victimă devine fluidă. […] «Colibri» este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. «Colibri» depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil”.

Regia: Florin Piersic Jr. Cu Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu.

Sâmbătă, la ora 19.00.

Concert cu “Jazzappella”

Sextetul vocal care improvizează, cântă aranjamente vocale sofisticate, abordează teme clasice din jazz, teme de pop în variante inedite – cu tentă jazzy, sau piese originale, scrise de cel care s-a lansat ca pianist de jazz şi apoi a cântat cu mult succes în grupul “Sarmalele Reci”, reprezintă o premieră în peisajul muzical românesc, nu numai de jazz.

Sextetul este format din Raluca Stoica, Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Zoltan Andras, Mircea Mutulescu, Bogdan Tudor.

Sâmbătă, la ora 22.00, îi veţi putea aplauda pe aceşti tineri îndrăgostiţi de muzică.

“Asta-i tinereţea noastră”

“E nevoie de foarte mult timp pentru a fi tânăr”, spunea Picasso. E nevoie de o oră şi jumătate de râs copios pentru cel care vizionează acest spectacol ca să simtă din nou că a fost şi este încă tânăr.Povestea imaginată de Kenneth Lonergan, care a stat la baza unor producţii impresionante pe Broadway şi West End, vorbeşte despre noptea maturizării, despre momentul marcant care face trecerea de la teribilism la intrarea propriu-zisă în viaţă. Lonergan manevrează impecabil situaţiile dramatice, oferind actorilor posibilitatea de a se implica total şi spectatorului oportunitatea de a se delecta vizionând această poveste hazlie şi emoţionantă. Warren (Paul Ipate) e dat afară din casa tatălui său şi se cazează cu forţa în garsoniera prietenului său cel mai bun, Dennis (Conrad Mericoffer). Peripeţiile încep când Dennis află că Warren a furat din casă 15.000 de dolari.

Montarea spectacolului îi aparţine lui Radu Iacoban. În distribuţie: Paul Ipate, Ioana Blaj, Conrad Mericoffer.

Spectacolul este programat duminică, 11 august, la ora 20.00.

LIVE in the Green Garden

Un flamenco incendiar cu “Aires de Feria”

Pilar Diaz Romero şi Tiberiu Gogoanţă

După ce miercuri seară Nicolas Simion, împreună cu unul dintre cei mai apreciaţi ghitarişti de jazz din România, Sorin Romanescu, au susţinut un program primit cu ropote de aplauze, duminică, 11 august, la ora 20.00, un alt duo foarte cunoscut, de data aceasta de muzică flamenco, cuplul consacrat Pilar Diaz Romero şi Tiberiu Gogoanţă, va evolua în Grădina Green Hours, avându-l ca invitat special pe tânărul ghitarist Alexandru Munteanu. O seară dinamică, în care atmosfera, ritmurile de ghitare, vocea şi dansul lui Pilar Diaz Romero vor transforma Green Hours pentru câteva ore într-un tablao spaniol.

Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprinde figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid).

Tiberiu Gogoanţă s-a născut în România şi a început studiul chitarei la liceele de muzica din Piteşti şi Bucureşti. După absolvirea liceului, realizând că este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai întâi în Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, şi apoi în Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la “Conservatori Superior de Música del Liceu”, din Barcelona. A concertat in numeroase tablao şi peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” şi “Tarantos”. A acompaniat numeroşi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) şi dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat să participe la turneul acesteia în Columbia.

Alexandru Munteanu, născut la Craiova, este student în ultimul an la “Conservatorul Superior de Muzică” din Malaga, unde studiază chitara clasică. În particular, de patru ani, ia lecţii de chitară flamenco de la maeştrii Ruben Diaz, José Juan Pantoja şi Chato Francisco Santiago, cu care concertează în diverse tablao şi peñas flamencas din Malaga.

Maria Răducanu, o “bocitoare de rit bizantin”

Maria Răducanu

Joi, 15 august, de Sfântă Mărie, la ora 20.00, nu pierdeţi excepţionalul concert al Mariei Răducanu. Acompaniindu-se la chitară, ea va cânta de dragoste, de dor, de trecut, de acum, de nostalgie, de beţie, de noroc, de jale, de blestem, de viaţă…

Maria Răducanu se consideră o “simplă” cântăreaţă sau, şi mai bine, o bocitoare de rit bizantin.

A studiat vioara şi chitara. Şi literatura franceză, la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi şi la Universitatea Bucureşti. Ultimii ani i-au adus realizări impresionante: opt albume sub nume propriu, dintre care două (PE VALE şi LUMINI) desemnate la Galele Societăţii Civile drept “Cele mai reuşite creaţii discografice de jazz ale anului“.

Cântă consistent în ţară şi în străinătate (Statele Unite, Franţa, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon etc.). Maria Răducanu este o artistă greu de categorisit stilistic. De un clasic nonconformism, ea îşi provoacă publicul, cu fiecare nouă apariţie, la sinceritate, deschidere, declişeizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.