×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 05:41
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Audiat la Belgrad
De ce se opune Sebastian Ghiță extrădării

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost audiat, vineri, la Belgrad, în cazul cererii de extrădare formulată de autorităţile române.

Update Ghiţă a declarat, la Belgrad, că se opune extrădării, invocând persecuţii politice, relatează Tanjug.

Avocatul său a cerut instanţei blocarea procedurii de extrădare şi mutarea în arest la domiciliu a fostului deputat, urmând ca instanţa să se pronunțe asupra cererii.

Audierea lui Ghiţă, care a fost adus din închisoarea districtuală din capitala Serbiei, a fost făcută un judecător de cameră preliminară, în baza Legii cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală.

Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi din Belgrad a explicat pentru România TV cum a decurs audierea.

"Judecătorul din camera preliminiră de la Înalta Curte din Belgrad l-a audiat pe Sebastian Ghiţă cu privire la toate chestiunile relevante în legătură cu procesul lui de extrădare, în mod deosebit legat de circumstanţele personale şi relaţia sa cu statul care cere extrădarea şi cererea de extrădare. Examinarea a avut loc în prezenţa unui procuror şi în prezenţa avocatului său şi domnul Sebastian Ghiţă a declarat că refuză extrădarea şi spune că în cazul lui este vorba despre persecutare politică. Avocatul său a cerut revocarea madatului de arestare şi a propus înlocuirea cu măsura de a nu părăsi ţara. Judecătorul va lua o decizie în acest sens. Judecătorul va analiza apoi documentele şi va decide dacă sunt îndeplinite precondiţiile pentru extrădare. Apoi va trimite documentele către camera care va lua o decizie în sensul că pot constata că sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare, sau nu. În cele din urmă, Ministerul Justiţiei va decide dacă sunt sau nu îndeplinite condiţiile pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă", a spus Bojana Stankovic.

Audierea face parte din procedura standard în vederea extrădării.

Fostul deputat a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiță, dispărut în decembrie anul trecut de sub nasul SRI și al Poliției, avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul în care a fost prins.

Pe 27 aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţa că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui.

Ioana RaduPublicat Vineri, 19 mai 2017
3368
 | 7
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Axel
0
Cel mai inteligent titlu din ultima mie de ani!
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Roman basit
+4
Apreciez conducerea ungariei. Romania stat de drept? E O GLUMA.
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
lili
-7
Cred ca are cosmaruri gandindu-se la povestile E Udrea cu WCul turcesc! La puscarie cu acest hot!
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Mos Ene
+4
Niciun puisor de comunist roman nu vrea extradarea. Ghita ar putea spune prea multe despre toti. In arest la domiciliu, unii regreta ca nu poate sa sofeze...
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Gheo
+9
Nebun sa fii sa ceri sa fii extradat , judecat , in RO dupa dezvaluirile facute ! L-ar astepta hienele la granita . Poate peste vre-o cativa ani , daca s-o schimba ceva . Putin probabil !
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+10
SCURT PAREREA MEA GHITA NU V A FI EXTRADAT !!!!!!!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Cititor
-10
Sa vorbesti de persecutii politice dupa ce te-ai batut pe burtica cu toti maharii regimurilor trecut si actual, pe linie de servicii, e tupeu de grad maxim. Ambasadorul nostru la Washington, sefa DNA, un fost prim-ministru, fosti ministri, vreo duzina de parlamentari imbogatiti in parteneriat cu Ghita, plus multi altii, cu stele fara numar, nu or fi si ei persecutati, saracii? Ia sa plece si ei la Belgrad, sa puna de-o opozitie in exil!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Sierra
-15
Cam putine comentarii la cat a platit guiță pentru postacii de pe aici, halal recunostinta sacalilor .. au ramas doar bosorogii securisti si rusii sa posteze.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Je
+5
...aiurea ...Ghiță a „orchestrat” totul ,cu mult timp în urmă...acum își „joacă ” levetele !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Raspopitul
+12
Se pare ca , nici Ghita si nici sistemul nu-l vor in tara. A facut 4 dezvaluiri in patru emisiuni si s-au cacat pe dumnealor si Kovesi si Colbea. Tipul asta nu are nimic de pierdut, averea este avere, presedinte de investigarea al SRI a fost , ce ii mai trebuie? Doar sa mai dea cativa procurori si judecatori in nas. Pe Negulescu l-a terminat si cine era canalia? Cred ca, statul roman in forma actuala se va ruga de Ghita sa nu vina in tara.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 9 ore şi 59 minute