De ce statul român își ignoră cetățenii?

În loc să o trimită să continue investigațiile, medicii i-au spus că se alintă după ce a dat de băieți, au trimis-o acasă, dar după trei săptămâni, o tânără de 18 ani, care suferea de o afecțiune reală și gravă, a murit.

Sandu Ciobanu, tatăl tinerei: „Îi puteau face un tomograf sau o trimiteau în altă parte, că noi nu puteam, nu avem. Dar un tomograf la cap nu putea să facă la un copil, nu ți-e milă?! Nici un câine nu îl lași să moară. Îl dai mai încolo. Dar lași un copil să moară ?!”

Nicoleta Ciobanu, mama tinerei: „Am făcut plângere că nu i-a dat tratamentul cum trebuia. Pentru că vor păți și alți copii ca mine. Nu se poate. Eu am crescut-o dintr-o bucățică și medici își bat joc. Trebuiau să îmi spună să merg mai departe că e foarte bolnavă și ei i-au spus că te alinți.”

Întreaga familie este revoltată. Este cel mai grav caz în care nepăsarea și proasta pregătire profesională ucid un om, întâlnit în ultima vreme. Poliţia a dechis dosar penal pentru ucidere din culpă. Din partea Ministerului Sănătății nu a auzit nimeni nici o reacție, ca și cum cazul nici n-ar fi existat. Și totuși, statul român, prin reprezentanții săi, este cel care are la dispoziție diferite mijloace prin care poate opri moartea unor oameni nevinovați din cauze stupide, care ajung în situația de a se adresa diferitelor sisteme, atunci când au nevoie de ajutor.

Vă invităm să răspundeți la următoarele întrebări:

Ce credeți că trebuie să facă Ministerul Sănătății pentru a nu mai exista astfel de cazuri?

Care credeți că trebuie să fie pedeapsa pe care trebuie să o primească medicii care au tratat boala tinerei cu atât de multă superficialitate?

De ce situația socială și morală s-a degradat atât de mult încât statul român nu mai pune preț pe viața cetățenilor săi?

Răspunsurile dumneavoastră ajută la înţelegerea corectă a evenimentelor. Cele neserioase sau nesemnate vor fi ignorate. Îi invităm pe cititori ca, pe lîngă nume, să adauge dacă doresc, și vîrsta, profesia, localitatea. Vă rugăm să nu ne transmiteţi adresa. Cele complexe vor fi reproduse şi în varianta tipărită a ziarului Cotidianul. Opiniile dumneavoastră pot fi trimise direct la secţiunea comentarii de sub articol.

Citiți și:

Caz medical tulburător

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.