×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:05
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
De ce trebuie desființat DNA-ul
Dr. Răzvan Constantinescu
Dr. Răzvan Constantinescu

Copilul malformat al doamnei Monica Macovei s-a emancipat de prin 2013. Lipsit de cei şapte ani de acasă, pe motiv că stătea toată ziua prin copaci ca să se benocleze la vecini când aceştia se aşezau pe veceu, preşcolarul (deşi ar fi trebuit, poate, să scriu „neşcolarul“) a crescut pe nesimţite (ad litteram) şi a devenit ditamai hăndrălăul care are chef de cafteală mai ales în perioadele pre-electorale. Atunci îşi aminteşte el, selectiv, că unii sau alţii s-au uitat chiorâş la personalităţile care ieşeau cherchelite din birt ca să reformeze justiţia prin tufişuri, atunci scoate el de la naftalină fotografiile mişcate, îngălbenite de vreme, cu derbedeii satului furând ştiuleţi de la cooperativa agricolă de producţie.

Dovada că ţara asta este foarte bogată rezultă din evidenţa că, de 25 de ani, toţi proştii cu liceul la seral fură de rup şi tot nu se mai termină cărăuşia. Este suficient să-i asculţi vorbind pe alde Mircea Cosma, Nicuşor Constantinescu, Adrian Duicu, Ion Prioteasa, Marian Oprişan, Gheorghe Bunea Stancu şi te lămureşti cam ce IQ au. Priviţi-le căutătura! Iar preacucernicul DNA, abia după 11 ani de existenţă şi 8 de la rebotezare, s-a trezit că are de căutat nişte tâlhari pe la părţile moi. Brusc, aşa, l-a lovit cheful de acţiune. Conform deputatului Cătălin Rădulescu, în luna decembrie 2012 niciun membru PSD nu era cercetat sau arestat; în 2014, peste 7.500 de membri PSD (dintr-un total de 500.000) erau în această situaţie. Bun, PSD, de acord, dar ce facem cu Blejnar, Duţă, Anastase, Falcă etc.? Ce, credeţi că ăştia au avut avântul apucător mai pleoştit ori IQ-ul mai bârzoiat? În România, nici la hoţomani nu se aplică criterii de competenţă, nu numai în guvern şi administraţie. Fură cine ajunge primul, cine are gura mai mare şi fruntea mai îngustă, cine se aburcă mai agil pe lista pe care cetăţenii sunt forţaţi s-o voteze din lipsă de alternative.

Până a se apuca de treaba pentru care fusese – chipurile – menit, DNA, alături de surata-i slută, botezată ANI, se ocupa doar de eliminarea adversarilor politici ai penitenciabilului titular, de anihilarea reacţiei de protest a liderilor de opinie din lumea medicală faţă de dezastrul programatic din sănătate, de intimidarea liderilor sindicali şi a vocilor, palide şi acelea, răsărite din adormita societate civilă. Fiind o adunătură concentrată de incompetenţi, angajaţi pe criterii de cumetrie, şi nu pe bază de performanţe profesionale anterioare, dosarele procurorilor DNA se bazau aproape exclusiv pe interceptări, deşi acestea, chiar dacă ar fi fost relevante, nu aveau valoare probatorie în instanţă. Ele îndeplineau însă alte două roluri: 1. presiune asupra celui anchetat, care, timorat şi nemaiamintindu-şi ce a discutat cu cineva acum luni sau ani de zile, putea avea tendinţa de a da declaraţii „autocritice“; 2. defăimarea celui vizat în mass-media, crâmpeie trunchiate din conversaţiile înregistrate, vopsind cu lac de credibilitate un dosar care altfel era total lipsit de probe. Pentru că scopul derbedeilor nu este dovedirea unui vinovat, ci umilirea, discreditarea, distrugerea unei anumite persoane, la un anumit moment dat. Porcării de tipul celor pe care DNA ni le prezenta aproape zilnic nu am văzut în anchetele DIICOT sau în cele ale Parchetului General. Eu nu am înţeles ce nevoie avem de struţo-cămila asta numită DNA, care nu dă socoteală nimănui, un fel de stat în stat, atât timp cât avem Parchet General. Numeroasele gafe memorabile ale DNA (cazul judecătoarei Bârsan, Trofeul calităţii, cazul Albiţa, farsa de la Suceava, dosarul „fraudelor“ de la referendum, cazurile din medicina ieşeană sau mascarada cu doctorul Brădişteanu) sunt probe indubitabile ale incompetenţei. De ce procurorii de la Parchetul General nu se fac de râs aşa cum se fac cei de la DNA?

Pornite de la o idee bună şi având atribuţii clare, DNA şi ANI au devenit instituţii aservite interesului politic, populate cu incompetenţi lipsiţi de scrupule. De ce să cheltuiască banii noştri, ai contribuabililor, două bande de „numiţi“ pe criterii de apartenenţă la gaşcă, care nu au dat niciodată un concurs şi care pierd 90% din procesele importante la ICCJ din cauza incompetenţei crase? Două instituţii care acţionează la comandă, anchetează numai pe cine „trebuie“, fabrică dosare penibile şi apoi sifonează minciuni în presă, interceptări nerelevante, însă cu conotaţie compromiţătoare. În final pierd, dar onoarea celor vizaţi nu mai este niciodată reparată. Şi cum să ai încredere în două instituţii la care un procuror ceauşist frecvent adunat de prin şanţuri şi-a numit consilierii: Daniel Morar şi (iniţial la DNA, ulterior la ANI) Horia Georgescu. Aşa a înţeles Monica Macovei să lupte împotriva comunismului, numind un puiuţ de securist, fost şef al penitenciarului Codlea: Horia Georgescu este dublu licenţiat – Universitatea „Dimitrie Cantemir“ (categoria C în clasificarea universităţilor) şi Universitatea „Hyperion“ (categoria F), deci e de înaltă competenţă încă din studenţie. Orice instituţie de tipul ăstora, menită ca instrument în mâna puterii, ajunge să fie înţesată cu incompetenţi, deoarece acolo sunt numiţi de obicei fiul lui cutare, finul lui nea cutărică, amantul lui cutăreasca etc.

Cu alte cuvinte, deşi porcăriile ultimului an sunt legate de Laura Codruţa Kovesi, înlocuirea acesteia la şefia DNA nu este suficientă. Avem Parchet General şi funcţionează foarte bine. La ei nu am văzut nicio porcărie comparabilă cu cele făcute de DNA. La fel şi atribuţiile ANI pot fi preluate de compartimente ale fiecărui minister. Şi, dacă tot ne place modelul american, Curtea Constituţională ar putea fi parte a Curţii Supreme, care să includă doar judecători cu experienţă şi care să fi avut activitate ştiinţifică bogată în domeniul dreptului constituţional, nu jurişti de IAS de tipul lui Augustin Zegrean. Ca să nu înceapă Monica iarăşi deliriumul tremens, propun ca prima mişcare să fie trecerea DNA sub jurisdicţia Parchetului General, iar CCR să decidă cu claritate, în sfârşit, dacă legea de funcţionare a ANI este sau nu constituţională. Asta, ca primă etapă, până la desfiinţarea acestor organisme mutante, cu trei urechi şi creier spongios.

Dr. Răzvan ConstantinescuPublicat Marţi, 14 martie 2017
6567
 | 47
 | 26
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Crocodilul
+2
Ca sa fure PSD in liniste. Constat ca oricate rele i se poate intimpla acestui neam din cauza socialismului exacerbat PSD propaganda nu inceteaza.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Roman Simplu
0
Intr-o societate liberä si civilizatä, omul normal stie cä existä institutii ale statului care il protejeazä la nevoie. Intr-un stat civilizat, marea majoritate a cetätenilor stiu sä se poarte, tinand cont cä interesul comun se situeazä deseori deasupra propriilor släbiciuni umane. Intr-un astfel de stat institutiile au atributii specificate clar prin lege. Intr-un astfel de stat, procurorul procurorilor nu este mai presus de zugravul zugravilor. Ambii isi väd de ocupatia lor. Nici unul nici altul nu ies la televizor sau in presä sä se laude cu realizärile profesionale. Fiecare e analizat in functie de realizäri in domeniul lui de activitate. Zugravul onest nu stie unde e procuratura la el in oras. Nu salutä cu teamä vreun om pe stradä pentru cä acesta e procuror. Procurorul dacä vrea sä-si zugräveascä casa nu incearcä sä facä abuz de functie. Cheamä firma, pläteste si se bucurä de munca zugravului. Färä a-si declina in vreun fel profesia. Intr-un stat normal existä o SINGURÄ PROCURATURÄ cu procurori specializati in diferite domenii de activitate. Ierarhizarea este strict reglementatä si räspund in fata legii. Nu existä structuri paralele ale Procuraturii, ci doar Procuratura ierarhizatä administrativ. La fel si Politia. Nu vezi Politie Ruralä, Politie Rutierä, Politie Localä. Vezi doar autoturisme inscriptionate simplu: Politia. Intr-un stat normal nu existä institutii de represiune socialä. Dar existä procurori, politisti, judecätori, vamesi, jandarmi, pompieri, primari, profesori, angajati publici, s.a.m.d. Toti acestia sunt preocupati ca statul normal sä functioneze normal. Sä normalizeze relatiile celor ce se abat de la lege, atat cu omul in particular, cat si cu statul in general, pentru buna functionare a respectivei societäti.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Baltazar
+3
DNA trebuie desfiintat pentru ca afecteaza grav activitatile legate de furt si coruptie. DNA loveste in obiectul muncii hotilor si coruptilor, de aceea hotii si coruptii se solidarizeaza impotriva DNA punand la bataie spagi grase pentru clasa politica si plata propagandei de presa cu scopul declarat al desfiintartii DNA.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Constat cu bucurie ca lumea incepe sa se dezmeticeasca asa cum ne dovedeste autorul. Dar sa nu" exuberam". Parchetul General prin sefii sai poarta o vina mult mai mare decat apendicul sau bolnav DNA, iar actualul sef, tractorist SMT, i-a depasit pe toti predecesorii. Atentionez cititorii neatenti ca autorul comparand DNA cu PICJ il deratizeaza indirect pe tractorist, fapt pe care sunt aproape convins ca nu l-a avut in intentie. Autorul face o contradictie in propriile afirmatii pe tema minunatului PG stiind ca Lulutza l-a condus 2 mandate in acelasi stil, vezi dosarul Referendumul In rest salut analiza cu toate ca marseaza pe incompetente profesionale si umane, in discutie fiind competente securiste. Aripa ceausista a Securitatii a trimis la puscarie numai indivizi din tabara opusa inchizand ochii la rapturile propriilor camarazi, tot asa cum aripa kgb-ista i-a incarcerat doar pe cp-existi si cativa alti granzi ceausisti, nu si pe asasinii din propriile randuri.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Deshu
+16
Domnule Dr. Razvan C., faci confuzii gravissime! Augustin Zegrean nu e fost jurist de IAS ci fost jurist de BJATM - Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico-Materiala a judetului BN. E o mare diferenta intre IAS si BJATM! La IAS inseamna ca e de cam de la tara iar la BJATM era grande de judet. Tot un ierbivor cu fata umana, adica vegan, sa inteleaga si aia de la #rezist, dar mai fudul, ca e de la oras.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
??????
-11
Domnul Răzvan Constantinescu probabil nu a plagiat prin metoda copy-paste ? Considerați că domnul ministru de la justiie ar putea fi și expert independent în Comisia de la Veneția , în "aceleași vremuri" ?
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Bubulina
+18
Pana la desfiintarea DNA, monstruozitatea asta trebuie curatata de impostori, de indivizi recrutati pe baza de incompetenta si servilism si de moralitate dubioasa. Procurorii trebuie alesi prin concurs, dintre cei cu studii serioase, cu medii mari la absolvirea facultatilor si nesantajabili. Actuala garnitura e formata din nulitati profesionale si derbedei precum " Portocala ", care fac de rusine justitia. Mai apoi, procurorii trebuie scosi din randurile magistratilor si coborati la nivelul avocatilor, acolo unde le e locul. Indivizi ca Lazar si Kovesi n-au ce cauta in justitie, nicidecum in fruntea parchetelor. Iar ambasadele care au probleme " existentiale " cu Romania trebuie lamuriti ca, totusi, nu suntem Burkina Faso.
Publicat Marţi, 14 martie 2017
+Răspunde
anna
+22
DNA e un furuncul crescut pe spinarea poporului roman!Pana nu se va sparge buboiul mai avem de tras la jug ca niste boi de jug,Mizeria din tara noastra nu va disparea decat odata cu disparitia virusilor formati la cursuri serale sau la fara frecventa.
Publicat Marţi, 14 martie 2017
+Răspunde
Malagamba @ anna
+3
Te impileaza areaza,etc) si pe tine DNA?Cate dosare ai?Facaturi,bineinteles ...
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Baltazar @ anna
+4
Asa este, mare dreptate ai corupto, furunculul asta zis DNA mananca din carnea sanatoasa a coruptiei si hotiei.
Publicat Miercuri, 15 martie 2017
+Răspunde
Poli 21
-29
Doctore, nu este nevoie de atita polologhie ca sa definesti clar de ce trebuie desfiintat DNA : ca sa scape penalii din actuala viata politica de bulau.Clar ?
Publicat Marţi, 14 martie 2017
+Răspunde
Suciu@Baltazar reloaded
-18
Cel mai bun raspuns la acest articol propagandistic in favoarea marii coruptii si intereselor mafiote l-a dat Baltazar lui Nistorescu, il reiau intocmai: "Da dom'le, DNA loveste direct in fibra noastrsa nationala. Din cauza DNA primarii se tem sa mai semneze contracte clientelare, sa mai comande studii de fezabilitate scumpe si fictive cu rezultate bune de aruncat la gunoi.Gainariile, spagile, furtul de pe camp, din fabrici si uzine (macar un sac de porumb, un cui, sau surub sa nu plece omul acasa cu mana goala de la serviciu) se fac cu multa teama si fereala. Politicienii nu mai pot face si ei un aranjament, o ordonanta de urgenta pentru scutire de vama la importurile firmelor lor, nu mai pot deturna si ei niscaiva fonduri ca sta DNA cu ochii pe ei! Soferii sunt terorizati ca politia refuza spagile si le ia carnetele. Pai asta nu mai e viata! Dar pana cand? E revoltator! DNA trebuie sa dispara, asa nu se mai poate, trebuie sa poata dormi omul linistit dupa ce a furat sau a primit spaga de rigoare. Bine le ziceti maestre, jos DNA!"
Publicat Marţi, 14 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 18 ore şi 58 minute