James Bennett, coautor al studiului, spune că dieta tradițională a celor din Coreea de Sud este un motiv principal pentru care are cea mai mare speranță de viață. El menționează kimchee, un tip de legume murate cu diverse condimente.
De asemenea, coreenii mănâncă un amestec de legume fermentate care conțin probiotice sănătoase pentru sistemul digestiv, ajutând organismul să lupte cu bolile, dar și fibre și antioxidanți. „Bibimbap“ este un fel de mâncare popular, cu orez, legume, pastă de ardei iute, ou și puțină carne.
„Este foarte ușor de digerat și conține numai ingrediente sănătoase“, spune Joshua Rosenthal, fondatorul Institutului pentru Nutriție Integrativă din New York. În plus, spune Benett, recenta dezvoltare economică a Coreei de Sud a facilitat accesul la sistemul de sănătate „în rândul întregii populații“, ceea ce înseamnă „un câștig uriaș“ pentru speranța de viață.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.