De ce vrea PSD să ducă Antena 3 la Bruxelles

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă după scandalul izbucnit ca urmare a faptului că pesediștii vor să înlocuiască Realitatea TV cu Antena 3 la Parlamentul European, că „singurul criteriu obiectiv” în baza căruia se decide ce televiziune privată să se vadă la Bruxelles este audiența, iar „la Bruxelles este normal să fie recepționată cea mai urmărită televiziune de știri din România”, Antena 3.

„Firesc este ca publicul să fie cel care alege. Iar pentru asta, singura metoda pe care o avem la îndemână este compararea audiențelor. În acest fel, Antena 3 se impune prin performanțele sale remarcabile, și nu grație voinței unor anume politicieni. La Bruxelles este normal să fie recepționată cea mai urmărită televiziune de știri din România. Care, în urmă cu 8 ani era Realitatea TV, iar în acest moment este Antena 3”, spune purtătorul de cuvânt al PSD într-un comunicat transmis sâmbătă.

Firea pune totodată sub semnul întrebării modul cum au ajuns să fie transmise Realitatea TV și TVR la Bruxelles în urmă cu 8 ani, asta în timp ce susține că Antena 3 „se impune prin performanțele sale remarcabile, și nu grație voinței unor anume politicieni”.

„În urmă cu 8 ani, s-a stabilit în mod arbitrar ca cele 2 televiziuni românești care pot fi vizionate la Parlamentul European să fie TVR și Realitatea TV. Nu îmi amintesc să se fi organizat vreun concurs, vreo licitație, iar dacă decizia nu a fost în totalitatea arbitrară, singurul criteriu pe baza căruia ar fi putut fi aleasă Relitatea TV este audiența pe care respectivul canal TV o avea la momentul respectiv. De atunci, s-au schimbat numeroase guverne, s-a schimbat președintele țării, s-a schimbat chiar și peisajul media din România. În plus, despre cât de fericită a fost această alegere, prin prisma reflectării activității Parlamentului European și a Comisiei Europene, lucrurile sunt mai mult decât discutabile. E firesc așadar să ne punem problema unei reevaluări și în această chestiune. În mod normal, asa cum se întâmplă și în țară, publicul decide ce programe și ce televiziuni urmărește”, afirmă Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, pesediștii nu au opțiunea de a introduce și Antena 3 pe lângă Realitatea TV și TVR. „Din păcate, la Bruxelles pot fi retransmise doar 2 televiziuni din România, ceea ce presupune o alegere”, anunță purtătoarea de cuvânt a PSD.

Europarlamentarii PSD fac demersuri la Bruxelles pentru introducerea Antenei 3 în grila de programe recepţionate în birourile de la Parlamentul European. Antena 3 ar urma să ia locul Realității TV.

„Pesediştii lucrează din greu la Bruxelles: ultima lor iniţiativă este introducerea Antenei 3 în grila de programe tv recepţionate în birourile de la ‪‎PE‬. Până acum, se prindeau Realitatea Tv şi TVR International, iar numărul canalelor e limitat pentru România la 2”, anunța europarlamentarul Cristian Preda zilele trecute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.