De Claudiu Săftoiu aţi uitat, domnule Băsescu?

Traian Băsescu îmbătrâneşte politic şi o face în cel mai urât mod cu putinţă. De când a revenit în civilie, dosarele tinereţilor nu-i mai dau pace. Hăituit de televiziunile mogulilor şi de jurnaliştii-tonomat, fostul preşedinte se simte ca un rege detronat şi gol, expus în piaţă oprobriului public. Este lovit în moalele capului chiar de sistemul de el creat într-un deceniu de domnie. Nu ştia Băsescu despre problemele penale ale Elenei Udrea? Ştia foarte bine. Tocmai de aceea încercarea de imunizare a cadânei sale preferate prin impunerea acesteia la conducerea PMP a fost un fiasco.

Pentru serviciile secrete atât de dragi marinarului în perioada sa de glorie, execuţia lui Traian Băsescu la sfârşit de mandat a fost un fleac. L-au ciuruit. Muniţie s-a strâns destulă din problemele penale de “famiglie”. Legăturile fratelui Mircea cu interlopii lui Bercea Mondialul, apoi afacerile dubioase ale ginerilor s-au materializat în mod natural, în dosare. ‘Geaba încearcă zilierii plătiţi de Niro să-i spele imaginea pe micul ecran. Afacerile murdare scoase la iveală de procurorii anticorupţie din măruntaiele putrede ale fostului partid prezidenţial PDL au lăsat dâre de neşters.

Colac peste pupăză, printre atâtea probleme cu justiţia, până şi sfetnicul de taină al Cotrocenilor din perioada de glorie a ex-preşedintelui a pus-o de o mică trădare. Memoriile Adrianei Săftoiu lansate cu mare tam-tam în ultima zi la Bookfest sunt secrete pe care le ştia toată lumea. Grobianismul fostului preşedinte şi relaţia cu fustele scurte ale blondei preferate, judecată astăzi în arest la domiciliu, sunt de notorietate. Noi aşteptam de la sfetnicul trădător dezvăluiri cu substanţă, nu cancanuri. De exemplu, Adriana putea să dea amănunte despre modul în care a funcţionat grupul de crimă organizată pedelist din jurul fostului preşedinte. Voiam să aflăm cum de a ajuns atât de influent la palat mafiotul arab Abu Helmi, alias doctor Yassin. Înconjurat din toate părţile şi deposedat de uneltele sale de campanie – serviciile secrete -, marinarul de cursă lungă recurge la ameninţări voalate şi ne explică cât de puternici au ajuns spionii în raport cu societatea civilă. Servit cu obedienţă de lichelele cu epoleţi, fostul preşedinte uită că le-a mărit bugetele şi că a încurajat incometenţa la SPP, SRI, STS sau SIE. Este vizbil iritat de trădarea Cronicii de Cotroceni şi încearcă din răsputeri să demonteze dezvăluirile fostei sale consiliere. A negat într-o recentă emisiune la postul B1 TV că ar fi numit şefi ai serviciilor secrete pe pile, pe relaţii şi pe criterii de gaşcă. Nu ştia nici despre legătura strânsă dintre fostul general de Securitate Dan Gheorghe şi pupilul său de la conducerea SRI, generalul Florian Coldea.

“Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărâre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României)”, spunea Băsescu.

Dar de Săftoiu aţi uitat, domnule ex-preşedinte? Claudiu Elwis Săftoiu, fostul soţ al autoarei memoriilor de budoar şi ex-director al Serviciului de Informaţii Externe.

„Cel mai urât lucru este, după ce te-a luat cineva dintr-un purtător de cuvânt, te-a făcut ministru – consilier prezidenţial este rang de ministru -, şi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret”, declara marinarul numărul unu al ţării, într-un acces de furie, despre familia Săftoiu, la începutul anului 2009.

Aşa numeaţi, domnule Traian Băsescu, directorii serviciilor secrete. Nu după cum vă tăia capul, ci după sufleţelul nevestei. Aferim!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 145 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.