De la BIG BANG până în zilele noastre: Povestea UNIVERSULUI într-un minut

SURSA: REALITATEA.NET

Un scurt videoclip expune, într-un minut şi jumătate, etapele fundamentale din evoluţia vieţii pe Pământ, folosind imagini spectaculoase care ilustrează evenimente cheie precum Big Bang sau formarea Terrei şi a Lunii.

Videoclipul, postat pe un site al NASA, este cel mai recent din proiectul „Simfonia ştiinţei/ Symphony of Science”, un proiect al cărui obiectiv este să transmită cunoştinţe ştiinţifice sub formă muzicală.

Clipul impresionant, denumit „Povestea noastră într-un minut/ Our Story in 1 minute”, este construit din succesiunea unor evenimente în încercarea de a spune povestea existenţei umane în doar 1 minut şi 37 de secunde, pe fundal muzical.

Cu fiecare etapă conturată pe scurt, de la început până la sfârşit, în videoclip apar o animaţie artistică a Big Bang-ului, o călătorie în jurul Universului, formarea Pământului şi a Lunii, apariţia vieţii pluricelulare şi a plantelor, evoluţia reptilelor şi a dinozaurilor, aterizarea devastatoare a unui meteorit, evoluţia mamiferelor şi a oamenilor şi, în final, naşterea civilizaţiei moderne.

Filmuleţul se încheie cu un prim-plan al unui zgârie-nori modern şi apoi cu un bărbat care stă în vârful unui munte acoperit cu zăpadă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.