De la „securiştii lui Ponta” la „Jos Antonescu!”

Ce se spunea acum un an despre Antonescu şi ce se spunea despre Ponta. Liderul liberalilor, făcut praf, dar „reabilitat” în aceeaşi emisiune pentru un gest care serveşte interesului postului.

Ce se întâmpla acum un an…

De aproape o lună, o lună şi jumătate, liderul liberalilor este demolat la Antena3. Nu a fost întotdeauna aşa. Au fost perioade în care Antonescu era nu doar apreciat, ci chiar era considerat ca fiind o victimă a lui Victor Ponta şi PSD şi era „certat” pentru că nu a rupt USL, deşi ar fi fost îndreptăţit să o facă. Iată un astfel de moment, din 2013, mai precis din perioada în care PNL a cedat ministerul Justiţiei PSD.

…şi ce se întâmplă acum

Vă prezentăm doar o mostră din tratamentul de care se „bucură” acum preşedintele PNL la acelaşi post de televiziune de la care aţi văzut secvenţa de mai sus. „Crin Antonescu s-a folosit de DNA ca să-şi convingă anumiţi colegi de partid să-l urmeze pe calea asta a unei băseli ameţite, cale pe care o străbate acuma. (…) Brusc se hotărăşte domnul Antonescu să rupă USL-ul şi vine cu toată sceneta aia de doi bani cu Iohannis care Iohannis nu e acceptat şi toate pretextele alea de rahat. E un spectacol. Ştiţi că domnul Antonescu nu mai e «căcărău» la B1, cred că e «căcăbun», pentru că e pupat în fund în fiecare zi de la Dumnezeu, oră de oră”. (Mugur Ciuvică – „Sinteza Zilei” din 6 martie 2014). Şi nu doar Crin Antonescu „beneficiază” acum de un tratament radical opus. În aceeaşi situaţie este şi deputatul PSD şi totodată patronul postului România TV, Sebastian Ghiţă. Dar invers. Acum el nu mai este „băiatul cel rău”, acum RoTV nu mai este atacat. Totul este bine şi frumos la postul concurent, ba chiar se preiau teme de atac de la el. Oare când au fost corecţi cei de la Antena 3?

Antonescu este bun când serveşte cauzei

Tot în emisiunea „Sinteza Zilei” din 6 martie, Mihai Gâdea îi făcea următorul „portret” preşedintelui PNL, în tentativa de a se încadra în „tema lunii”,, adică, Antonescu conlucrează cu Băsescu: „Traian Băsescu tot duminică a apărut şi dintr-odată nu-l mai evalua pe domnul Crin Antonescu ca fiind ăla, cum îi spunea lui Marius Tucă, «cu părul vopsit, cu nume de floare». Nu mai e acelaşi. Nici «porumbacul». Acuma era domnul Antonescu”.

Dar, surpriză. 10-15 minute mai târziu, Antonescu nu mai este hulit. Este un politician la vârf. „În cursul acestei zile, mai mulţi politicieni de vârf, primul ministru Victor Ponta, preşedintele PNL Crin Antonescu sunt pentru graţierea lui Gigă Popescu. Vreau să ne apropiem de acest caz foarte important”. Cum a fost posibilă această răsucire de 180 de grade? Simplu. Pronunţarea lui Antonescu legată de graţierea lui Gică Popescu servea intereselor postului din Băneasa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.