De Noaptea Muzeelor se deschid Colecţiile private!

Artmark întâmpină publicul bucureştean cu o surpriză: 8 expoziţii într-un singur Palat! Sâmbătă noaptea, 21 mai, între orele 19:00 şi 02:00, vizitatorii vor avea ocazia nu doar să admire şi să participe la ghidaje gratuite ale expoziţiilor curente, dar se vor putea bucura de Egal+. Avangardă feminină în colecţii particulare – o expoziţie special creată pentru Noaptea Muzeelor cu capodopere aflate în colecţii private. Conceptul pleacă de la expoziţia organizată recent de MNAR, a cărei curatoare a impulsionat de altfel această completare expoziţională cu opere ale avangardei feminine, dar din colecţii private.

Celine Emilian

Spre deosebire de abordarea antropologică din expoziţia de la MNAR, aici interesul va fi axat pe lucrări excepţionale care au intenţia de a anula condiţia de marginalitate a artistelor, până recent resimţită în interiorul artelor vizuale. Artiste participante: Cecilia Cuţescu Storck, Mina Byck Wepper, Nadia Bulighin Grossman, Michaela Eleutheriade, Nina Arbore, Magdalena Rădulescu, Lucia Dem Bălăcescu, Olga Greceanu, Miliţa Petraşcu, Celine Emilian, Letiţia Ignat.

Olga Greceanu

Este o ocazie unică de a admira operele acestor artiste, întrucât duminică, 22 mai, ele se vor întoarce în colecţiile private ale proprietarilor de drept şi, probabil, nu vor mai putea fi văzute pentru un timp îndelungat.

Sediul Artmark noaptea

Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziţiile Sesiunii de licitaţii 24/ 26/ 31 mai, cum ar fi cea de regalitate, Jubileu – Casa regală la 150 ani, precum şi opere semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Ipolit Strâmbu, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu în paralel cu Geta Brătescu, Diet Sayler, Ion Alin Gheorghiu, Ştefan Câlţia, Georgeta Năpăruş, Alexandru Ţipoia, Ion Pacea. De asemenea, atmosfera elegantă din cadrul Palatul Cesianu-Racoviţă va fi completată şi expoziţiile de Mobilier de Epocă şi Animalia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.