Decapitarea din Franța: A recunoscut că și-a ucis șeful

Bărbatul suspectat că a comis vineri atentatul la uzina din Franța, decapitându-și șeful, a recunoscut că l-a ucis, a declarat duminică o sursă din cadrul anchetei, conform AFP.

Atacatorul, pe numele său Yassin Salhi, în vârstă de 35 de ani, a început să vorbească cu anchetatorii sâmbătă seara.

Acesta le-a spus detectivilor că l-a ucis pe bărbat într-o parcare, înainte de a ajunge la uzina unde a dat atacul vineri.

„El a furnizat detalii cu privire la circumstanțele” comiterii crimei, a menționat sursa. Poliţia a descoperit cadavrul decapitat al bărbatului la locul atacului.

Bărbatul a pătruns în incinta uzinei cu un vehicul ce avea autorizație de acces. A produs o explozie după ce a lovit cu mașina mai multe recipiente cu gaze. Alte două persoane au fost rănite, inclusiv un pompier. Atacatorul a fost apoi reținut.

Poliţia a găsit capul victimei, un manager în vârstă de 54 de ani al firmei de transport la care atacatorul era curier, agăţat de un gard al uzinei deţinute de compania americană Air Products şi încadrat de steaguri cu inscripţii islamiste.

Conform unei surse apropiate anchetei, citată de Reuters, bărbatul şi-a făcut selfie cu capul victimei.

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvăluit că acesta şi-a făcut selfie cu capul şefului său şi l-a trimis prin aplicaţia WhatsApp către un cont asociat cu un număr nord-american, a declarat sâmbătă o sursă apropiată anchetei. Deocamdată nu se ştie cui aparţine contul respectiv.

Cadavrul victimei prezenta de asemenea semne de strangulare, ceea ce sugerează că bărbatul ar fi fost ucis în alt loc, înainte de a fi decapitat. Yassin Salhi s-a aflat între anii 2006 și 2008 în atenția serviciilor de informații, fiind suspectat de „radicalizare”. De asemenea, acesta „s-ar fi aflat în contact cu mișcarea salafistă”, conform autorităților franceze.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.