Decizia care îl va înfuria la maximum pe Donald Trump

Un judecător federal din Hawaii a reînnoit miercuri seară blocarea noii versiuni a decretului privind migrația al lui Donald Trump pe întreg teritoriul Statelor Unite, după ce a suspendat aplicarea ordinului prima dată în urmă cu două săptămâni, relatează AFP, citată de Agerpres.

Judecătorul din Hawaii Derrick Watson a explicat că și-a transformat ordinul temporar într-unul preliminar.

O astfel de formă juridică permite în general ca decizia să nu mai aibă nevoie să fie reînnoită, a explicat procurorul general din Hawaii, Doug Chin.

Acest lucru înseamnă de asemenea că administrația Trump nu va putea amenda această versiune a decretului atât timp cât este contestată în justiție.

Judecătorul Derrick Watson a suspendat prima versiune a decretului privind migrația la 15 martie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a interdicției privind intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șase țări majoritar musulmane.

Ambele versiuni ale acestui decret asupra migrației dorit de președintele american au fost aspru criticate, fiind interpretate ca un act îndreptat împotriva musulmanilor care doresc să vină în Statele Unite.

În prima sa contestare, judecătorul a explicat că, după mai multe declarații făcute de Donald Trump cu privire la musulmani, a ajuns la concluzia că decretul conținea „dovezi semnificative și de netăgăduit de animozitate religioasă”, în contextul în care populația țărilor vizate este de confesiune musulmană între 90,7 și 99,8%.

Potrivit lui Donald Trump, acest decret asupra migrației este necesar pentru a garanta securitatea Statelor Unite împiedicând intrarea extremiștilor radicali pe teritoriul american.

Departamentul de Justiție al SUA urmează să facă apel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.