Decizia directorului general al Autorității Feroviare Române

Directorul general al Autorității Feroviare Române (AFER), Victor Badea, și-a dat demisia, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse din domeniu.

„Directorul general al AFER a demisionat. Demisia va intra în vigoare de luni”, au spus sursele.

Autoritatea se confruntă de ceva timp cu un scandal declanșat de o decizie de tăiere a salariilor cu până la 40%, luată de conducerea instituției, în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi. În acest context, peste 150 de angajați ai Autorității Feroviare Române, membri ai Sindicatului Feroviar AFER, au protestat luni, 2 octombrie, în fața Ministerului Transporturilor, nemulțumiți de condițiile de salarizare.

„Nu se poate continua cu asemenea salarii și o asemenea bătaie de joc. S-au redus salariile. După 40 de ani de muncă, salariații AFER au ajuns să primească 1.100 de lei, salariu net, motiv pentru care consider că siguranța feroviară va fi afectată prin încetarea activității Autorității Feroviare”, a declarat, pentru AGERPRES, Alexa Ioneta, președintele Sindicatului Feroviar AFER.

Aceasta a afirmat că scăderile salariale au avut loc ca urmare a emiterii a cinci decizii de către noul director general al autorității.

Șeful AFER a declarat, pe 3 octombrie, pentru AGERPRES, că în urma unui control Curtea de Conturi a constatat menținerea ilegal în plată a salariilor aferente perioadei 2015 — 2016 pentru tot personalul Autorității Feroviare Române (AFER), după modificarea legislației în domeniu, și a calculat un prejudiciu de circa două milioane de euro, fapt pentru care a fost obligat prin dispozițiile executorii ale Curții să intre în legalitate cu salariile.

Potrivit unui document primit de AGERPRES, Curtea de Conturi a aprobat însă amânarea reducerii salariilor și recuperarea prejudiciului până la data de 30 iunie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.