Decizia Inspecției Judiciare în cazul Rarinca

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a clasat sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) în cazul abuzurilor săvârșite în cazul Marianei Rarinca. Inspecția Judiciară a constatat faptul că nu există indicii cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare ale magistraților în cazul Rarinca.

Inspecția Judiciară a clasat sesizarea ADEC în temeiul art. 4 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit căruia ”Dacă în urma efectuării verificărilor prealabile se constată că nu există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare: (b) sesizarea se clasează, iar rezultatul se comunică direct persoanei care a formulat sesizarea şi persoanei vizate de sesizare, dacă Inspecţia Judiciară a fost sesizată în condiţiile alin. (2)”.

Cu alte cuvinte, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și Procurorul Șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, s-au comportat exemplar în cazul Marinei Rarinca, femeia care a stat nevinovată în pușcărie timp de șase luni, scrie jurnalistul Dan Tănasă pe blog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.