Decizia interesantă a mai multor state UE privind migranții

State membre UE au început să trimită migranţi care au ajuns în ultimele cinci luni în Europa – prin Grecia – înapoi în această ţară, pentru ca cererile de azil să le fie evaluate de către autorităţile elene, relatează The Associated Press.

Potrivit reglementărilor europene, migranţii sunt obligaţi să ceară azil în ţările pe teritoriul cărora intră pentru prima oară în Uniune.

Însă aceste reglementări au fost suspendate în 2015, în contextul în care sute de mii de oameni, marea majoritate refugiaţi sirieni, au intrat pe teritoriul Greciei.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că un număr de state membre UE au cerut să trimită migranţi înapoi în Grecia şi că au cerut totodată ca Atena să lea dea asigurări că are instalaţii în care să-i primească în mod adecvat.

O purtătoare de cuvânt a CE Tove Ernst a declarat marţi că reglementările în domeniul azilului au fost reintroduse în decembrie.

Însă ”nu este vorba despre o reluate completă, este (vorba despre o) reluare treptată”, a subliniat ea.

Serviciul grec pentru azil a anunţat că Atena a primit peste 400 de solicitări în acest sens.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.