Decizia luată de Ponta după ce și-a mărit salariul

Premierul Victor Ponta, care a decis să nu mai amâne ordonanța privind mărirea indemnizațiilor demnitarilor, așa cum susținea inițial, a anunțat miercuri că-și va dona diferența de salariu primită prin „faimoasa ordonanță” către echipa de baschet a Clubului Steaua. Donația va fi însă pe termen limitat. Mai precis până în decembrie, când se estimează că vor crește și salariile celorlalți bugetari.

„Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecință, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin „faimoasa ordonanță” către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!”, a scris Ponta pe Facebook miercuri dimineață.

Ordonanța privind majorarea indemnizațiilor intră în vigoare de la 1 august, după ce nu a mai fost rediscutată, așa cum anunța Victor Ponta. Președintele și premierul vor primi o indemnizație egală, de 15.108 lei net. Premierul a câștigat până acum puțin peste 6.000 de lei, iar președintele – 6.500 de lei.

Ponta a declarat marţi, la postul B1 TV, cu privire la ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor de la 1 august, că nu a vrut să creeze o situaţie „penibilă” din punct de vedere politic şi nu voia să pară că se răzbună pe preşedintele Klaus Iohannis.

„S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun şi că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună credinţă de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situaţie penibilă şi, doi, – că asta a fost şi opinia şi a lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi şefi de coaliţie – părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Nu mi-am schimbat părerea, dar am înţeles punctul de vedere al colegilor mei şi am pus bani acolo”, a spus Ponta.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.