Decizia lui Iohannis, în gura lui Mircea Badea

Realizatorul Antenei 3 Mircea Badea a afirmat joi seară că vrea să petreacă Ziua Națională a României cu ”oameni cu probleme penale” pe care a anunțat că o să-i și voteze, făcând astfel referire la decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu invita la Cotroceni în acea zi pe cei cu „probleme penale”.

”Nu am fost invitat (la recepția de la Palatul Cotroceni, de Ziua Națională a României – nr.), dar refuz oricum. (…) Eu prefer oamenii cu probleme penale și o să votez oamenii cu probleme penale”, a spus Mircea Badea.

Badea a ținut să explice încă o dată de ce expresia ”probleme penale” este ”una cretină și manipulatorie”.

”Nu există probleme penale. Există două feluri de cetățeni: condamnați sau necondamnați. (…) Penalii sunt nevinovați. Dacă ești urmărit penal, procurorul te poate scoate de sub urmărirea penală, sau judecătorul poate să spună că ești nevinovat. (…) Noi parcă suntem în zorii democrației”, a comentat Badea, la Antena 3.

Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitați de președintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepția de la Cotroceni organizată cu aceeași ocazie.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, că atât la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.