Decizia magistraţilor în cazul lui Piedone

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, contestaţiile fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi ale funcţionarelor din primărie în dosarul autorizaţiilor ilegale pentru clubul Colectiv, procesul putând astfel să înceapă, pe fond, la Tribunalul Bucureşti, potrivit news.ro.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Popescu Cristian Victor, Iofciu Aurelia şi Ganea Luminiţa-Larisa împotriva încheierii din data de 14.10.2016 a Tribunalului Bucureşti”, se arată în decizia instanţei.

Avocaţii fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi ai angajatelor din primărie care au aprobat funcţionarea clubului Colectiv fără avizele necesare au cerut, în 23 martie, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti retrimiterea dosarului la procurori, pe motiv că DNA nu era competentă să ancheteze acest caz.

Inculpaţii în dosarul autorizaţiilor ilegale acordate clubului Colectiv au reclamat nelegala sesizare a instanţei.

În 5 mai 2016, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 la data faptelor, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, prin care a vătămat interesele legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

În acelaşi dosar vor fi judecate Aurelia Iofciu, fost şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, şi Sandra Ramona Moţoc, referent superior în acelaşi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a încălcat dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor când a eliberat, în 14 ianuarie 2015, acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.