Decizia Președintelui COSR după dezastrul de la Rio

Alin Petrache și-a depus demisia din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul Ședinței Comitetului Executiv , informează site-ul oficial al forului olimpic.

Motivul pentru care Petrache și-a depus demisia este neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Având în vedere că Echipa Olimpică a României nu a reușit, la Jocurile Olimpice de la Rio, să își îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică și federațiile naționale (6-8 medalii), și așa cum am anunțat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcția de președinte al COSR în fața Comitetului Executiv, care va urma pașii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile și rezultatele pe care și le doreau. Știu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă și care nu poate fi rezolvată cu soluții de moment”, a scris Alin Petrache în comunicatul remis Comitetului Olimpic.

Referitor la chestiunea legată de disfuncționalitățile echipamentului sportiv de la Rio, Petrache și-a exprimat ”încrederea totală în instituțiile statului că își vor face datoria cu prisosință”. ”Aștept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar și pe cea internă a COSR. Toată lumea trebuie să înțeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio”, a spus Petrache.

Fostul președinte al CSOR consideră că prin decizia sa demonstrează că ”nu a ținut la funcții sau la anumite poziții, indiferent de importanța acestora”.

”Rămân același manager sportiv onest, care spune ce gândește, indiferent cât de urât sună adevărul uneori și care își respectă cuvântul. Cred în continuare că proiectul meu, România Olimpică 2014-2024, este un program care poate revitaliza sportul românesc. Cred că avem nevoie de un Acord Național pentru Sport pentru următorii 20 de ani. Am convingerea că sunt necesare și alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea și patriotismul, valori demult uitate în societatea românească. Ca să evităm orice speculație de presă și ca să fie clar pentru toți editorialiștii care își mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc să mai candidez pentru vreo funcție în cadrul COSR la următoarele alegeri. Le mulțumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele și care mi-au fost alături în această perioadă, dar și familiei mele căreia i-am putut dedica mai puțin timp în contextul implicării mele în fenomenul olimpic”, a mai spus Petrache.

România a participat cu 96 de sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint și trei de bronz.

Cu acest palmares, România reușit cea mai slabă clasare în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.