Decizia rudelor pasagerilor avionului MH370, dispărut aum trei ani

Familiile pasagerilor de la bordul avionului malaezian MH370 dispărut cu trei ani în urmă și-au anunțat intenția de a crea un fond privat pentru a finanța continuarea căutărilor. Anunțul a fost făcut sâmbătă, cu prilejul unei ceremonii în memoria celor dispăruți, informează DPA.

Ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a salutat inițiativa acestui fond privat, potrivit cotidianului local New Straits Times.

La 8 martie se vor împlini trei ani de când un avion Boeing 777 a dispărut de pe radare în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord.

Operațiunile de căutare a avionului dispărut au fost oficial suspendate anul acesta, în luna ianuarie. Soția unui membru al personalului de bord a declarat că s-a simțit ‘exasperată’ după această decizie, în timp ce un avocat a cărui mamă se afla de asemenea în avionul dispărut spune că nu înțelege de ce operațiunile de căutare au fost oprite.

Șeful departamentului australian care a condus până acum aceste operațiuni a declarat că epava avionului MH370 s-ar afla cel mai probabil la nord de zona oficială de căutare, din Oceanul Indian, dând astfel speranțe că resturile aeronavei ar mai putea fi găsite.

În urma operațiunilor de căutare desfășurate până acum au fost găsite circa 27 de fragmente care se presupune că ar face parte din epava avionului MH370, potrivit Channel News Asia.

Pentru demararea unor noi operațiuni de căutare se estimează că ar fi nevoie de circa 15 milioane de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.