Decizia Rusiei după fricţiunile pe care le-a cauzat între NATO si Spania

Guvernul Spaniei a anunţat că navele militare ruse care se îndreaptă spre Siria nu vor realimenta în portul spaniol Ceuta.

Într-un comunicat al diplomaţiei de la Madrid se arată că Spania, un stat NATO, a permis navelor ruse să facă escală în portul Ceuta, de pe coasta africană, între 28 octombrie şi 2 noiembrie. Comunicatul arată însă că “în lumina rapoartelor despre posibilitatea ca aceste nave să ofere sprijin atacurilor militare asupra oraşului sirian Alep, Ministerul de Externe a solicitat clarificări Ambasadei Federaţiei Ruse la Madrid”.

Potrivit comunicatului, ambasada rusă “şi-a retras cererea pentru escala acestor nave”.

“Spania urmăreşte cu mare îngrijorare bombardamentele din Alep şi tragedia umanitară a acestui oraş”, se arată în comunicatul diplomaţiei de la Madrid, care aminteşte că Spania a cerut în mod repetat încetarea focului în Alep, pentru a permite sosirea ajutoarelor umanitare în oraşul asediat.

Navele ruse care tranzitează strâmtoarea Gibraltar în drumul spre estul Mediteranei provin din Flota Nordului a Federaţiei Ruse. Potrivit oficialilor NATO, este vorba de portavionul cu propulsie convenţională “Amiral Kuzneţov”, crucişătorul de linie cu propulsie nucleară „Petru cel Mare”, două nave antisubmarin, patru nave de sprijin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.