Decizia UDMR privind noul Guvern: „Ce dracu?…”

UDMR va vota pentru învestirea noului Guvern.

”Colegii mei au susţinut că, dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare”, a declarat liderul formațiunii Kelemen Hunor la finalul unei şedinţe cu parlamentarii UDMR. Acesta a susținut că nu a negociat nimic şi nu a cerut nimic special de la Liviu Dragnea pentru susţinerea Guvernului. ”Nu am cerut nimic, ce dracu să cerem? Când? Păi mâine e ultima zi, ce să cerem?”, a susţinut liderul UDMR.

Kelemen Hunor a reamintit că Statutul minorităţilor naţionale este în Parlament de 12 ani şi că în programul de guvernare al PSD este prevăzută adoptarea legii. ”Dacă citiţi programul de guvernare, acolo scrie adoptarea Legii minorităţilor naţionale. Programul de guvernare a fost votat după alegeri, deci nu a apărut săptămâna trecută. Cei care se fac că a apărut săptămâna trecută ori nu citesc, şi e un lucru aproape firesc în România ca oamenii să nu citească, ori sunt rău intenţionaţi”, a precizat liderul UDMR.

Întrebat dacă UDMR va participa la guvernare, la nivel de secretari de stat, prefecți sau șefi de deconcentrate, el a spus că acest aspect nu a fost luat în discuție cu conducerea PSD, dar a precizat că ar fi bine dacă subprefecții UDMR, aflați în funcții, nu ar fi schimbați.

„Acum avem doi secretari de stat și rămân acolo”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Câteva propuneri de completare”

Plenul Senatului a adoptat marți două proiecte privind Legea educației, principala prevedere fiind ca examenele de evaluare națională și de bacalaureat să fie diferentiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităților. Cele două proiecte au primit raport la comisia de învățământ și apoi au intrat suplimentar pe ordinea de zi a plenului.

Miercuri, Liviu Dragnea și premierul desemnat Mihai Tudose au avut o întâlnire cu reprezentanții UDMR pentru a-i convinge să voteze noul Cabinet.

„Au fost câteva propuneri de completare pentru programul de guvernare actual, pe care îl știau, dorința noastră și politică, și dorința guvernamentală de colaborare în continuare cu UDMR. Colegii de la UDMR au rămas în continuare să dezbată și, în timp rezonabil, nu știu exact cât, o să iasă și o să spună care este decizia pe care o vor lua, dacă susțin sau nu noul Guvern”, a declarat Liviu Dragnea miercuri în urma discuţiei pe care a avut-o cu parlamentarii UDMR.

Întrebat despre protocolul de colaborare cu UDMR, liderul PSD a spus că, la finalul sesiunii parlamentare, va fi făcută o analiză pentru a se vedea pe viitor ce trebuie modificat, completat în document. „Ne-au spus colegii și noi avem același punct de vedere, la finalul acestei sesiuni, adică 30 iunie, ei vor face o analiză și noi vom face o analiză a modului cum a funcționat această colaborare, urmând ca pe viitor să vedem cum modificăm, completăm, îmbunătățim acel acord de colaborare”, a explicat Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.