Decizie definitivă: Mazăre va fi cercetat în libertate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri că primarul Constanţei, Radu Mazăre, acuzat de DNA că a luat mită 175.000 de euro, va fi cercetat în continuare în libertate.

Instanţa supremă a respins astfel recursul procurorilor faţă de măsura cercetării în libertate sub control judiciar dispusă în cazul primarului săptămâna trecută.

Decizia judecătorilor de vineri este definitivă.

Radu Mazăre a aşteptat decizia instanţei într-un restaurant cu specific grecesc din apropierea sediului instanței supreme.

După anunţarea deciziei instanței, Mazăre a fost întrebat de jurnalişti, la ieșirea din restaurant, ce a făcut cât a aşteptat pronunţarea. Primarul a spus că, la un moment dat, a dansat pe muzica grecească, pentru că o carte care l-a călăuzit în viaţă a fost „Zorba Grecul”.

„Şi când i s-a prăbuşit tot, dansa, aşa că asta-i viaţa”, a spus Mazăre.

Acesta a mai spus că s-a făcut dreptate şi a ţinut să ureze „Paşte fericit!” şi celor care i-au dorit răul, „pentru că suntem în Vinerea mare”.

Joi, înainte de judecarea recursului, primarul Constanţei spunea că are două posibilităţi pentru a petrece Paştele.

„Există două posibilităţi: ori mă întorc în camera numărul 17 (în arest – nr.) unde mă aşteaptă băieţii ăia şi cu nea Ruşanu, cu unchiu, sper să nu-mi sforăie toată noaptea de Paşte. Deci, o să mă întorc şi petrec Paştele cu ei, ori dacă nu, ceea ce cred şi cred că este un Dumnezeu sus care vede şi îi dă fiecăruia pe măsura lucrurilor bune pe care le-a făcut în viaţa asta, o să mă duc în cartierul de săraci şi de amărâţi şi de oameni cu probleme unde am făcut Paştele şi anul trecut”, declara Mazăre.

Mazăre este acuzat de DNA de luare de mită și fals în declaraţii. Primarul a fost reținut pe 8 aprilie împreună cu omul de afaceri Avraham Morgenstern de la care este acuzat că ar fi luat mită. O zi mai târziu, respectiv pe 9 aprilie, instanţa supremă a decis însă cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia de atunci a fost atacată de DNA, iar judecătorii s-au pronunțat definitiv vineri: excentricul primar al Constanței va fi cercetat în libertate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.