×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:17
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Decizie în cazul omului de afaceri Nelu Iordache

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat din nou, vineri, pronunţarea sentinţei în cazul omului de afaceri Nelu Iordache, trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac - Arad, în care s-a înregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei în dauna a unei bănci şi a unei firme de construcţii din Spania.

Este a cincea dată când magistraţii Tribunalului Bucureşti amână pronunţarea unei decizii în acest dosar.

Un nou termen a fost stabilit pentru 1 septembrie. Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu va fi definitivă.

În aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Iordache a fost acuzat de schimbarea destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată (61 de acte materiale).

Potrivit DNA, Iordache a folosit suma de 31.519.960 de lei încasată de la CNADNR SA "pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii Romstrade SRL, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla în mod direct sau prin persoane interpuse, precum şi în scop personal, după retragerea unor sume în numerar", se arată într-un comunicat al procurorilor.

De exemplu, Iordache ar fi folosit aceşti bani pentru achizitia de terenuri în localitatea Adunaţii Copăceni, după ce şi-a obligat o parte dintre angajaţi să semneze mai multe facturi false. "A platit taxe carte funciară şi impozit aferente achiziţionării unui teren în comuna Adunaţii Copăceni, precum şi pentru materiale, lucrări şi servicii de consultanţă şi transport necesare proiectului de construcţie a unui complex în comuna Adunaţii Copăceni", mai arată procurorii.

În 1 noiembrie 2016, Nelu Iordache a fost trimis în judecată alături de Cristian Mihai Buciu, fost director al Direcţiei operaţionale din Compania Naţională Poştă Română şi Gheorghe Răcaru, la data faptelor administrator ai companiei Blue Air, pentru păgubirea companiei naţionale cu aproape şapte milioane de euro.

Într-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

În acest caz, omul de afaceri este acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de Nelu Iordache sunt judecaţi firma Romstrade şi mai mulţi responsabili de la DRDP Craiova.

(R.C.)Publicat Vineri, 18 august 2017
2474
 | 0
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nae girimea
+2
Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu majoritatea comentatorilor . Probabil omul o fi facut si mizerii , pregatea insa un aeroport in buza Bucurestilor , linga viitorul canal functional Bucuresti-Dunare . Chestie car e nu a convenit unora. Posibil sa nu stiut tabla impartirii . O fi interferat si cu tarlalele de la Nana . Oricum i-au distrus si compania Blue Air , in beneficiul firmei unguresti Wizz Air . Observati cum ungurii cistiga mereu din datul nostru la gioale : intii cu " retrocedarile " (unde SRI si DNA nu vad nimic ) , apoi cu dezvoltarea firmelor unguresti RDS ( concurenta A3) , banca OTP care se tot extinde , WizzAir a carei concurenta o elimina institutiile romanesti , Moll (ungurii n-au petrol dar au benzinarii ) , etc . La conducerea tarii sint/au fost Csalos , Kovesi , Major , Hellwig , etc
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Make teleorman great again
+3
L-au chinuit pe acest Nelu Iordache ca pe hotii de cai!In spatele lui,in realitate furau " fostii "din securitate,politie, "actualii" din servicii, exact ca in cazul Niro!Credeati sau credeti ca Iordache fura singur,cu de la el putere?
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
moser
+5
..asteptsre zadarnica ..stie omu ce stie asa ca nu i fraier adica s a intalnit hotu cu prostu..o banca din Spania..spalare da bani ...firma de constructii = casuta postala..pai asta i dastept ..pai ce in zadar face parte din clubu udrea..asta a recrutat numai performeri da toate calibrele ..
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
BulaB
+4
Un hot ordinar, acum in Romania se numeste om de afaceri?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu @ BulaB
+3
Un hot extraordinar se numeste om de afaceri. Hotii ordinari se ocupa de micile gainarii.
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
van gogu
+3
de ce nu introduceti pedeapsa cu moartea pentru astfel de derbedei?
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu
+4
Uite inca un Ciordache, astia dupa nume si apucaturi precis sunt neamuri.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
parere @ Suciu
+6
Cel cu care-l asociezi (fostul ministru de justitie) este un om curat, profund moral. Iti trebuie mult venin si frustrare politica pentru a fi atat de nedrept sa asociezi o lichea cu fostul ministru de justitie.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Suciu@Parere @ Suciu
+1
Faci ironie fina, Ciordache ala cu ordonanta 13 pentru protejarea marilor corupti, zici ca e profund moral? Ha, ha, ha, ai mult umor, ai umor cat coruptia din Romania, gluma si coruptul, gluma si coruptul!
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir
-7
Felicitari DNA! Succes deplin si in depistarea complicilor politici care au distrus tara!
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Arvinte @ Domnul Trandafir
+6
Te inseli! Mafia PDL-ista careia ii apartine Iordache, a fost protejata timp de 10 ani. Chiar de conducerea DNA, care avea obligatii fata de base
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 34 minute