Decizii care privesc două spitale bucureștene

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind inițierea unui program de modernizare a infrastructurii spitalicești, care prevede construirea unui nou corp de clădire la Spitalul clinic de urgență pentru copii „Marie Curie” și înlocuirea clădirii Institutului de urgență pentru boli cardiovasculare „prof. dr. C. C. Iliescu”, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Noul corp de clădire va fi construit în curtea Spitalului „Marie Curie”.

În cazul Spitalului „C. C. Iliescu”, clădirea — construită între anii 1969 — 1975 — va fi înlocuită, în contextul în care aceasta se află în categoria de risc seismic 2, fiind într-un stadiu de degradare avansată, conform ministrului.

„Este o chestiune de risc major faptul că acest spital funcționează în acea clădire, în momentul acesta”, a precizat Voiculescu.

Ministrul a precizat că noua clădire a spitalului va fi construită în curtea de la Fundeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.