×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 27 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:49
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Omul lui Trump, tranșant
Declarația care încinge scandalul SUA - China

Statele Unite se află într-un război economic cu China, a declarat joi Steve Bannon, strategul-șef al președintelui Donald Trump, care a avertizat că Washingtonul va sancționa China pentru practicile comerciale neloiale, relatează Reuters.

"Suntem într-un război economic cu China. Nu au nicio reținere să spună ce practici au, este în firea lor. Unul dintre aceste stat va avea hegemonia în 25 sau 30 de ani ... și o să fie ei dacă vom continua pe acest drum. Dacă vom continua să pierdem această luptă, suntem la cinci sau cel mult zece ani de atingerea unui punct de inflexiune din care nu ne vom putea reveni niciodată", a declarat Bannon.

Oficialul a spus că SUA vor folosi articolul 301 din Legea Comerțului din 1974 împotriva coerciției chineze asupra transferurilor de tehnologie de la societăți americane care desfășoară activități în China și vor continua să depună plângeri împotriva politicii de dumping a Beijingului privind exporturile de oțel și aluminiu.
"Vom încerca să ne impunem în fața acestor oameni. Am ajuns la concluzia că au pornit un război economic și că ne strivesc", a mai spus Bannon.

Steve Bannon consideră că nu există niciun motiv de a avea o abordare temperată în raport cu China pentru a obține sprijinul Beijingului în privința situației din Coreea de Nord, întrucât apreciază că regimul chinez vrea să-și mențină influența la Phenian.
Strategul-șef al Casei Albe a mai spus că SUA ar putea lua în considerare o înțelegere în care China obligă Coreea de Nord să-și înghețe activitățile nucleare și să fie desfășurate inspecții periodice, apoi Statele Unite și-ar retrage trupele din Peninsula Coreeană, dar că o asemenea înțelegere pare îndepărtată.
În contrast cu amenințarea lui Donald Trump de "foc și furie" împotriva Coreei de Nord, Steve Bannon consideră că nu există o soluție militară, întrucât intervenția s-ar solda cu moartea a milioane de sud-coreeni.

(R.C.)Publicat Joi, 17 august 2017
2379
 | 0
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nastratin
0
Ok ! Hai sa va raspund : @Adi : Nu confund nimic . Am citat din memorie date de acum cativa ani . Am cercetat acum si am gasit urmatoarele : PIB USA - 18 500 mlrd. dolari ; Rusia - 1 100 mlrd dolari . Mai grav ! Rusia a cazut in clasament in 4 ani , 7 locuri : de pe 7 pe 14 ! Despre ce razboi economic intre USA si Rusia vorbim ? @BulaB : China nu a cumparat nicio datorie a USA ! China , ca si alte state , a cumparat certificate de trezorerie emise de FED . Cifra este de cca. 890 mlrd dolari ! USA nu au imprumutat bani lichizi ! Au vandut certificate de trezorerie , treaba pe care o face pana si Romania . Tu daca ai avea de optat , ce certificate de trezorerie ai cumpara , americane sau chinezesti ? Datoriile USA se ridica la ceva peste 14 000 mlrd. dolari , dar din care numai 4 500 mlrd catre guvernele altor tari ! Daca vrei sa afli ceva mai mult despre ce se intampla in economia chineza si ce coruptie infioratoare este la Beijing ( printre maharii cinstitului partid comunist chinez ) , citeste ,, PANAMA PAPERS '' ! P.S. : Serios , chiar v-ar place sa traiti intr-o lume in care sa nu gasiti decat marfuri chinetesti ? Daca marfa chinezeasca pe care o puteti gasi acum in Romania se poate numi MARFA !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu @ Nastratin
+2
Cred ca-i ramas fara medicamente. Incearca cu Prozac.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Grig
0
Chiar daca americanii au devenit antipatici pentru multi, totusi, eu cred ca au multa dreptate atunci cand abordeaza in acest fel problemele economice pe care le au cu chinezii. Stim cu totii ca sunt multe decenii de cand chinezii copiaza tot ce le cade in mana, fie ca vorbime de prduse sau de tehnologii, mai ales. Americanii, in dorinta de a-i ajuta (dar si pentru propriile lor interese) au fost foarte concesivi cu ei. Acum, cand chinezii vor hegemonia economica si militara a lumii, americanii - pe buna dreptate - vor riposta din ce in ce mai viguros. Pentru binele lor, dar si al Europei. Prefer de o mie de ori hegemonia Americii , decat puhoiul care oricand se poate revarsa peste Europa si Asia, fata de care actuala migratie a musulmanilor este doar o gluma de copii!! Deocamdata, americanii sunt singurii care ii pot tine in frau!! Si, cred eu, nici rusii nu ar trebui sa fie indiferenti la perspectiva asta.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+2
Corect. Si sa nu uite nastratin, ca banii ricanilor sunt fara acoperire. Adica scosi de tiparnita. Cred mult mai mult in putinul rusesc decat in exagerarea ricana. Problema ricanilor cu toate tarile cu care sunt in "conflict", este ca acele tari refuza sa li se aplice (termenul modern este implementeze) acest sistem fals, de a crea bani fara acoperire. Ei prefera sa creeze bunuri, si bani de valoarea bunurilor in acelas timp. Deci au acoperire.A! Si mai refuza ceva: sa-si faca credite la banci private, ca Federal Rezerve.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
stie el stie, @ Bucy Nasecsu
+3
parsivul careia i te adresezi, dar fie ca are misiune, fie e bolnav de ura.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Bucy Nasecsu
+1
E clar ce nivel de instruire ai , daca in capul tau FED este o banca de credit ! Am vrut sa-ti spun mai multe , da' nu merita ! Oricum este peste puterea ta de intelegere ! Esti ceea ce semnezi : Bucy Nasecsu ! P.S.: Imi place totusi ca d'astia cu nivelul tau de instruire injura USA ! E normal !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Bucy Nasecsu
+2
@Stie El Stie : Eu sunt bolnav de ura ? Nu am nici 10 % din ura bolsevica pe care o exalati ! Voi nu vreti sa inlocuiti actuala economie mondiala cu altceva ! Pentru ca habar nu aveti cu ce si nici nu sunteti in stare ! Voi vreti sa distrugeti ! Atat ! Fara sa puneti nimic in loc ! Voi sunteti adeptii nenorocitului de Bakunin ! Daca Rusia e acum o ruina , voi vreti sa distrugeti toata planeta !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
MRS @ Bucy Nasecsu
+3
Lui Nastratin cel cult in cap! ''Federal Reserve - urmatoarea banca cu probleme? de Cristian Orgonas khris Duminică, 3 mai 2009, 10:00 Economie | Finanţe & Bănci In linii mari, FED reprezinta pentru sistemul bancar din SUA ceea ce BNR reprezinta pentru sistemul bancar din Romania, respectiv actioneaza ca si o Banca Centrala. In ultimii 2 ani, FED a fost nevoita sa intervina impreuna cu Trezoreria SUA pentru a salva de la faliment multe companii americane, acordand finantare ieftina si cumparand obligatiuni emise de companiile cu probleme, printre acestea aflandu-se si “celebrele” Fannie Mae si Freddie Mac. Toate aceste actiuni au facut ca ”sanatatea” activelor FED sa se deterioreze foarte repede. Astfel, daca in 2007 totalul activelor detinute de catre Federal Reserve se situa la $883.5 miliarde din care $787.1 (89%) aveau ratingul maxim AAA, in 2009 suma a ajuns la $2190 miliarde din care doar 24% ($526 miliarde) mai erau de tipul AAA. Din activele totale, $355 mld reprezinta instrumente financiare garantate cu ipoteci (mortgage backed securities), $61 mld datorii preluate de la Freddie Mac, Fannie Mae si Ginnie Mae, $455.8 mld reprezinta suma acordata prin intermediul licitatiilor la termen iar $238 mld reprezinta credite ieftine acordate pe termen scurt companiilor care aveau nevoie de finantare. Sumarizand cele spuse mai sus, vedem ca FED a ajuns exact in situatia bancilor aflate acum in pragul falimentului: calitatea activelor a scazut considerabil (multe dintre aceste “active” reprezentand de fapt pierderi) iar raportul capital propriu/active a ajuns la 48-1 comparativ cu 27-1 in 2007.'' Stire de pe hotnews...adica unde esti tu abonat ca un ''democrat'' cu # in fata!! :)
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Dragos
+7
Pt nastratin: fii rezonabil... Astazi exista multipolarism politic, militar, economic geostategic! Daca isi mai inchipuie cineva ca singure SUA mai pot dikta lumii se insala... Eu pledez pt un echilibru intre cele 3 puteri suverane( singurele de altfel), astfel incat RESTUL problemelor cu care ne confruntam sa fie pe cale de fi abordate si de ce nu, solutionate ! Sper ca Trump sa priceapa lucrul asta atat de simplu ! Desi ii va fi extrem de greu cu cea ce are acasa.... Vremea imperiilor nereformate trecut....SUA a ramas singurul imperiu, care nu se adapteaza vremurilor ...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
+4
Cea ma sanatoasa abordare cu SUA este si cea mai simpla inchiderea ambasadelor si EMBARGOUR INTERNATIONAL! Si atunci sa vedem pe unde scot camasa! Crearea unui stat american izolat ar fi excelent.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Eduard Dracul
+3
Io cred CA CAnd erai mic , bunica ti-a zis exagerat de multe ori ca esti dastept !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Nastratin
-7
Va e draga China , dar scuipati pe ,, chinezarii '' ! Dumnezeu sa va mai inteleaga ! Mi-a placut unul care zice ca USA e in razboi ECONOMIC cu Rusia ! 'Ai nu ma-nnebuni ! Chiar asa ? PIB USA : 17 800 mlrd. dolari ; PIB Rusia : 1 700 mlrd. dolari . USA realizeaza in 24 zile to PIB-ul Rusiei pe un an ! Curat razboi ! Rusii mai au putin si ies victoriosi ! Marti , 15 aug. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat guvernul de la Beijing că datoria externă a Chinei a a intrat pe o traiectorie periculoasă şi a sfătuit autorităţile de la Beijing să accelereze tranziţia spre un model de creştere mai sustenabil . Asta pentru o dasteapta de pe forum care zice ca China cumpara datoriile USA ! Adica China nu isi achita propriile datorii , dar cumpara datoriile altora ! P.S.: Am impresia ca toti pupindosistii Rusiei care posteaza , nu sunt sanatosi la cap ! Bre voi chiar va imaginati o lume pe planeta asta in care USA sunt reduse la tacere , economic , politic si militar , de d'alde Rusia si China ? Voi chiar va imaginati o economie mondiala in care USA nu vor mai exista ? Sunteti nebuni de legat !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
adi @ Nastratin
+8
confunzi datoria americii cu pib-ul
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
BulaB @ Nastratin
+6
Mai omule,datele pe care le arunci pe aici,unele chiar reale,nu reprezinta nimic. China a cumparat o parte din datoriile USA , 1 150 miliarde,Japonia 1 000 miliarde + alte tari, Belgia cateva sute de miliarde etc.PIB sau alte standarde nu mai arata puterea economica a unei tari de multi ani si este folosita ptr interese economice politice propagandistice.Dupa tine este Ok sa bagi in galeata economica a americii Facebook evaluata la 80 miliarde cand ea nu produce nimic?Multi specialisti economici au trecut pe un sistem mai realist de a judeca o tara din punctul lor de vedere: ce poti cumpara cu salariul mediu pe economie in tara respectiva,ce impact au taxele,platile catre scoli,sanatate etc asupra cetateanului.Datoriile Chinei sunt reale cat de cat dar cum poti deschide o fabrica daca nu iei datorii de la banca?cum poti cumpara o masina sau o casa?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Nastratin
+1
... dar se extind periculos ne deranjati, ne obligati sa stea acasa...e ceva inafara de bla bla-uri politruce? sanctiuni ineficiente. Pacat, stiu ca chnezilor le-ar place zacamintele rusesti...insa daca nu au invadat Europa ca sa le fie necesare... nu misca nimic. O vor face cf prezicerii lui Nostradamus dp ce rusia va distruge civilizatia europeana si ei vor umple golul.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Citadine, @ Nastratin
+2
tu chiar ca esti la nivelul-Nostradamus, adica, un indoctrinat cu slaba putere de observatie si intelegere, un sablonard.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nastratin
+1
@Citadine, : Asa o fi ! Dar prefer sa raman asa , unul care crede in cifre , si nu unul care inghite gogoritele megalomane ale Rusiei ! Daca omul nu inventa minciuna acum acum cateva mii de ani , cu siguranta o inventau rusii ! Iar ceea ce spui despre mine sunt vorbe ! Atat ! Dar asta e boala sovietica : sa puneti etichete fara sa justificati nimic ! Sunt satul si imun !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+10
Bannon. Extrema dreapta a presedintiei lui Trump. Care nu-si vede coarda, îi ameninta pe altii, desi condamnate la moarte SUA sunt, nu-i China. @Domnu Trandafir : SUA sunt experte-n practici comerciale deloaiale. Vezi si acordul trans-atlantic, avortat (fiindca produselor europene li se nega provenienta si protectia, trade mark, "drepturile de autor", pe de-o parte, si fiindca preturile pe care le propuneau SUA erau de doi bani), si exploatarea la sânge si cvasi gratuita a tarilor pe care le-au ocupat. Eu, eu, eu ... si ceilalti. Asta e si piata SUA-China : ultima exporta-n SUA la preturi infime, si le mai si cumpara datoriile interne si externe. Plus ca-n ultima vreme le cumpara SUA monumenetele istorice (arhitectonice si naturale). Asa ca Steve Bannon produce gaguri, e umorist.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir
+12
Ar trebui mai intai definete si listate practicile economice neloiale, ele trebuie sa raspunda intereselor comune ale partilor si sa nu favorizeze nici una din parti.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Domnul Trandafir
0
Nici mie nu mi-ar place un razboi amerloco-chinez pt ca ar dezechilibra balanta fortelor de echilibru planetare; doar rusii ar avea de castigat din ast joc, nu degeaba - cum vedem - creaza marionete rusesti pe post de prezidei in amerlocia le aplica programul din baze subterate in comun cu micii cenusii -mind less, fara minte si care apoi trebuie teleghidat de altii in consecinta- si, in rastimp linistiti se extind anexand teritorii; cert e ca noi urmam, intr-o noapte suntem ocupati gratie politicii de favorizare a ocuparii executat de gunoaiele tot de ei puse la putere in rRomania tara confiscata si interzisa romanilor. Doar sa ne uitam cine ii rasturna pe Ceausesti... oamenii kgb-ului... Nus cum dreaq ar trebui sa ii punem pe amerloci+chinezi sa disloce rusia prea extinsa; asa scapa si amerlocii de bazele rusesti subterate, chinezii patrund cu vanzaraie si in rusia, asta se micsoreaza, statele se divid, sa ramana mica si ea si inofensiva si controlata de restul, umilita de vecini cu pretentii teritoriale exact moneda aplicata noua. Si ursul ar deveni greieras...cata liniste interna si externa ! p.s. extinderile rasiei deraiate, nu deranjeaza pe chinezi, doar pe amerloci ce nu vor sa fie si mai mare rusia. ar trebui prin lege interzise anumite marimi statale... rusia de exemplu e dubla fata de america care este uniune de state,; nemtalaii ar trebui sa isi scoata din cap ca au nevoie de gazul rusesc. siberia ar trebui exploatata in comun de europeeni, iar nu sa apartina rusilor perfizi. Ma intreb ce drept planetar special au ei? Dc ei sa aibe zacamintele din Europa si restului statelor sa le lipseasca pt ca apoi sa fie conditionate din cauza carentei sau mai bine zis a exploatarii singulare. Iata cum poate scadea motul curcanului. Gandirea statelor fara acces la exploatarea resurselor ar trebui sa fie mult mai avansata....sa puna echitabil problema exploatarii zacamintelor de toti, caci e o singura planeta
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Malagamba
+18
Ce vrea acum SUA,sa distruga China ca ii a luato ininte economic?Nu au decat americanii sa treaca pe productia de pace, nu sa arunce banii pe arme inutile...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Gigel
+18
Eu unul m-am săturat de iepoca americană! Cine-s mai jogodii în lumea asta? America care predica vârtos virtuțile democrației și drepturilor omului dar care se pupă cu orice otreapă dictatorială care le servește interesele (și le vinde arme) sau China pe care o doare în fund de chestiile astea! Eu zic că America... S-a rățoit Kim Jong Un la ei și America tace! Lumea va absorbi șocul eventualului război comercial USA-China și China va mărșălui mai departe! O să pună americanii tarife la niște chinezării? O să se scumpească și China o să piardă ceva bani! China o să pună tarife la aifoanele livrate în State și ăia de acolo o să le cumpere cu sute de $$$ mai scump. Cred că dacă America impune tarife Chinei, aceasta o să înjunghie Apple pe spate, o să le sufoce baza de producție! Nu cred că smartfoniștii chinezi s-ar supăra....
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ Gigel
+5
Allple se va muta in Coreea.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Procurorul general: Este fără precedent
Publicat acum 8 ore şi 45 minute
Clauză
Publicat acum 13 ore şi 35 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 6 ore şi 19 minute
Gabi Firea, la oglindă
Publicat acum o oră şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 6 minute