Declarație incendiară a unui intelectual american

Statele Unite sunt principalul stat terorist, iar Europa i se supune fiind prea laşă pentru a adopta o poziţie independentă, a declarat intelectualul american Noam Chomsky, în vârstă de 86 de ani, într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews pe tema terorismului şi a viitorului Europei, transmite Mediafax în pagina electronică.

„Sunt două state care se comportă agresiv în Orientul Mijlociu desfăşurând violenţe, acte teroriste, acte ilegale în mod constant. Amândouă sunt puteri nucleare”, a declarat Noam Chomsky, adăugând că se referă la Statele Unite şi Israel. „Există un motiv pentru care, în sondajele de opinie internaţionale, desfăşurate de agenţii americane de sondare a opiniei publice, Statele Unite sunt văzute de departe ca fiind cea mai mare ameninţare la adresa păcii mondiale. Alte ţări nici măcar nu se apropie. Este interesant că presa americană a refuzat să publice acest lucru”, a adăugat el.

Acesta consideră, de asemenea, că inţierea de către preşedintele american Barack Obama a unui program de modernizare a sistemului de arme nucleare în valoare de miliarde de dolari nu face decât să extindă arsenalul atomic american. „Acesta este unul dintre motivele pentru care faimosul ceas al apocalipsei, administrat de Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic, a fost împins la două minute distanţă de miezul nopţii în urmă cu câteva săptămâni. Miezul nopţii este sfârşitul. Acum este la trei minute de miezul nopţii. Este cel mai aproape în ultimii 30 de ani”, a explicat el.

Descriind Statele Unite drept principalul stat terorist, Chomsky plasează Europa în poziţia de servitor al acestora. „Sunt prea laşi pentru a adopta o poziţie independentă”, afirmă el, exemplificând cu participarea Europei la programul de extrădări extraordinare iniţiat de Statele Unite.

Mai multe detalii aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.