Declarație neașteptată a unui oficial FIFA

Arestările pentru corupție ale unor oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal înseamnă „o zi bună pentru FIFA”, a estimat directorul de comunicare al acestui for, Walter de Gregorio, citat de AFP, transmite Agerpres.

„N-o să mă credeți, dar tot ce se întâmplă este bun pentru FIFA, bun nu pentru imagine, nu pentru reputație, ci pentru a face lumină”, a afirmat de Gregorio miercuri, în fața presei, în condițiile în care forul fotbalistic mondial este lovit de două proceduri judiciare de amploare, cu două zile înaintea alegerilor pentru președinția sa.

FIFA nu a cunoscut niciodată o asemenea criză, între arestări ale unor responsabili într-un hotel, în zori, și percheziții în birourile sale, în două proceduri distincte.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a pus sub acuzare nouă oficiali ai FIFA, precum și cinci funcționari ai forului mondial, pentru fapte de corupție ce se întind pe durata a 24 de ani, a anunțat, miercuri, ministerul american.

De asemenea, sediul Confederației de fotbal din America de Nord, America centrală și Caraibelor (CONCACAF), situat la Miami, a fost percheziționat în cadrul acestei proceduri, a mai precizat Departamentul de Justiție al SUA.

„Președintele Joseph Blatter și secretarul general Jerome Valcke nu sunt implicați”, a confirmat De Gregorio. ”Președintele Blatter este afectat, este la conducerea FIFA, dar cum puteți spune că trebuie să se retragă? Dacă cele 209 federații îl aleg vineri, va fi pentru următorii patru ani”, a reacționat De Gregorio, când unii ziariști au sugerat că Blatter ar trebui să se retragă din cursa pentru șefia FIFA. Elvețianul, în vârstă de 79 de ani, este din 1998 în fruntea FIFA.

„Președintele est concentrat asupra Congresului, factorul stres este mai ridicat ca ieri (marți), dar este relaxat, știe că nu este implicat. Va accepta ce se va întâmpla”, a continuat De Gregorio.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.