Declarație surprinzătoare a Angelei Merkel – habar nu are de oferta CE pentru Grecia

Cancelarul german Angela Merkel pare să fi spulberat orice speranță pentru ajungerea la un acord cu Grecia în ultimul moment, declarând marți că nu cunoaște nimic despre propunerea pe care președintele Comisiei Europene a transmis-o Atenei.

”În această noapte, exact la ora 24, ora Europei Centrale, expiră programul de ajutor pentru Grecia. Și nu știu nimic despre altceva”, a spus Merkel într-o conferință de presa la care a participat împreună cu premierul din Kosovo.

”Dincolo de asta, este limpede că nu vom închide canalele de comunicare după miezul nopții…aceasta înseamnă că ușa rămâne deschisă, însă nu pot să spun mai multe despre asta”, a spus Merkel.

Întrebată dacă știe ceva despre oferta de ultimă ora a lui Jean-Claude Juncker, Merkel a arătat că ”tot ce știu este că ultima ofertă din partea Comisiei despre care am cunoștință este cea de vinerea trecută”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.