Declaraţii care demonstrează ce IQ au unii politicieni

În ultimele 3 zile, fie cu ocazia lansării candidaturii lui Victor Ponta, fie la televizor, unii politicieni au făcut o serie de declaraţii care demonstrează că atât ei, cât şi consilierii din spatele lor nu au un IQ ridicat. Vă prezentăm o selecţie a spuselor din ultimele zile.

Declaraţii de domeniul absurdului

  • Mihnea Costoiu (senator, ministrul Cercetării): Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului, şi PSD.
  • Liviu Dragnea (deputat, vicepremier): Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii.
  • Gabriel Oprea (deputat, ministru de Interne): Avem, în momentul de faţă, un număr de aproximativ două victime care au fost înecate. Nu sunt alte informaţii că ar mai fi murit cineva.
  • Doina Pană (deputat, ministru al Apelor şi Pădurilor): Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată (…) Ploile astea sunt atipice și în momentul în care vin averse de 100 de litri pe metru pătrat cum din nefericire se întâmplă foarte des în ultima vreme, e un fel de siguranță, nu e niciun pericol, niciun motiv de panică

Declaraţii „autogol”

  • Victor Ponta (prim-ministru, candidat la preşedinţie): Doi ani din viaţa acestei ţări au fost furaţi, vreau şi vă rog să fiţi alături de mine ca urmatorii 5-10 ani să fie schimbarea votată de oameni. (În ultimii doi ani, prim-ministru a fost Victor Ponta – n.a.)
  • Victor Ponta: România adevărată e cea pe care toţi o cunoaşteţi. Ştiţi că digurile nereparate de 50-60 de ani trebuie reparate de noi, ştiţi că oamenii nu şi-au reparat casele după inundaţiile din 2005 şi le reparăm noi. (PSD, sub diferite denumiri şi formule, a fost la guvernare între: 1990-1996, 2001-2004, 2012 – în prezent)
  • Victor Ponta: Mă întreb dacă doamnele de la PNL sau PMP au dat din Monte Carlo comunicatele despre inundaţii. (Declaraţie tipică FSN-ului din 1990)
  • Victor Ponta: Am fost 6 ani procuror, am lucrat în Justiţie şi am încercat să aplic legea. (Se înţelege că a eşuat în demersurile de a aplica legea)
  • Victor Ponta: Vreau să le mulţumesc lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, care nu sunt azi aici. (Rezultă că actualul premier este de acord cu mineriadele de la începutul anilor ’90 şi cu infracţiunile comise de Adrian Năstase)
  • Liviu Dragnea: Vă cer tuturor de la PSD să încheiaţi protocoale de colaborare cu partenerii de la PC şi UNPR. (Se poate înţelege că există zone din ţară în care nu există colaborare cu partiduleţe aflate la guvernare alături de PSD)
  • Daniel Constantin (deputat, ministru al Agriculturii, preşedinte al PC): Valorile conservatoare nu se pot regăsi nicăieri mai bine decât în programul candidatului Victor Ponta. (Din formularea aleasă, „valorile conservatoare”, se poate înţelege că programul lui Ponta este unu al încremenirii în proiect, unul al trecutului.)
  • Călin Popescu Tăriceanu (preşedinte al Senatului): Dreapta conservatoare este cea care ţine lucrurile pe loc (1. Dreapta conservatoare nu se află la putere; 2. Se poate interpreta, pentru cei care nu stăpânesc terminologiile politice, ca un atac la PC)
  • Călin Popescu Tăriceanu: În România cetăţenii şi-au pierdut încrederea (…) în cea mai autentică instituţie democratică şi care este Parlamentul. Trebuie să încercăm să reconstruim încrederea acestei instituţii. (Vorbeşte de redarea încrederii în Parlament politicianul care a girat cel mai nou şi masiv contingent de migratori politici)
  • Ecaterina Andronescu (senator): Îl voi vota pe Victor Ponta preşedinte pentru ca toţi copiii noştri să primească la şcoala tot ce e necesar. (Rezultă că, în perioada în care a condus învăţământul românesc – 2000-2003, 2008-2009 şi 2012 –, Ecaterina Andronescu nu a făcut nimic pentru „toţi copiii noştri”. În plus, ca senator şi fost ministru trebuie să ştie că preşedintele României nu are în fişa postului dotarea şcolilor şi alte probleme legate de învăţământ)
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.