Declaraţii dure făcute de Halep, Radwanska şi Ţiriac

Halep şi Radwanska acuză organizatorii. Câţiva jucători au refuzat să joace pe ploaie. Afirmaţii uluitoare ale directorului RG. Italienii îi iau peste picior pe francezi.

Scandal cât casa

La Roland Garros, scandalul este cât casa. Decizia stupidă a organizatorilor de a se juca meciuri pe „ploaie uşoară” a revoltat pe foarte multă lume, dar în special pe jucători. La masculin, marţi, belgianul David Goffin şi adversarul său, letonul Ernests Gulbis au convenit de cpmun acord să se retragă de pe teren, după jucarea primelor 3 game-uri. La un moment dat, când „ploaia uşoară” s-a înteţit şi pe toate terenurile au fost oprite jocurile, mai puţin pe cel principal, unde juca Djokovic cu spaniolul Roberto Bautista Agut, acesta din urmă a refuzat să mai intre pe teren. Ce s-a întâmplat în meciurile de la feminin, ne referim la cele două întrerupte duminică, Halep-Stosur şi Radwanska-Pironkova, am relatat. În ambele partide, întreruperile, dar şi porţiunile de meci jucate pe „ploaie uşoară” au influenţat rezultatele. Dacă în cazul australiencei Samantha Stosur se poate spune că a avut puţin de recuperat şi că nu a fost influenţată de condiţiile de joc, în schimb, Pironkova, clasată cu 100 de locuri în spatele polonezei, a întors meciul de la 3-6 şi 0-3. Seara, în cadrul unor conferinţe de presă, Agnieszka Radwanska şi Simona Halep au criticat foarte dur pe organizatorii turneului.

Radwanska: cum se poate permite să se joace pe ploaie?

Mult mai vehementă a fost numărul 2 mondial, poloneza Agnieszka Radwanska. De mai multe ori ea a repetat că nu a fost corectă decizia de a se juca pe ploaie. „Sunt foarte surprinsă şi supărată că am fost obligate să jucăm pe ploaie. Vreau să vă spun că aici nu este un turneu de 10.000 de dolari (turneu de cel mai jos nivel din circuitul ITF – n.a.) ci unul de Grand Slam. Cum se poate permite să se joace pe ploaie? Nu am fost în stare să joc în asemenea condiţii. Eu nu cred că s acordă o mare importanţă referitor la ce crredem noi. Supărarea mea este justă. Nu pot juca aşa, starea mea de sănătate nu-mi permite. Am avut o intervenţie chirurgicală în urmă cu câţiva ani, şi nu poţi juca cu mingi ude şi grele. A fost imposibil. Am încercat. Poate am făcut jocuri mai bune la începutul turneului, dar nu trebuia să se întâmple aşa ceva, să jucăm pe ploaie.De ce? Pentru că mai sunt destule zile de turneu. Care este problema? Ce m-a deranjat. Mingea care devine foarte grea după câteva lovituri, terenul devine alunecos, totul devine dificil. Ultima dată când am jucat în ploaie, a fost acum zece ani. Nu a fost decizia corectă de a ne împinge să jucăm pe ploaie”, a declarat Radwanska, citată de publicaţia L’Equipe. Întrebată dacă pentru adversara ei condiţiile nu au fost asemănătoare, poloneza a afirmat că da, numai că „eu conduceam categoric şi ea nu a mai avut ce pierde”.

Simona Halep: nimănui nu-i pasă de jucătoare

După ce a terminat jucătoarea poloneză conferinţa de presă, a fost rândul Simonei Halep să vină în faţa ziariştilor. Şi ea a fost la fel de vehementă. „Nu pot vorbi despre condiţii, nu am cuuvinte! A fost imposibil să jucăm, din punctul meu de vedere. Să joci tenis pe timp de ploaie e puţin prea mult, cred eu. Nimănui nu-i pasă de jucătoare, din punctul meu de vedere. Nu îmi pasă că am pierdut astăzi, dar am fost la un pas de o accidentare la spate, iar asta e o mare problemă. Dar, cum am spus, nimănui nu îi pasă. Trebuie doar să ieşim şi să jucăm. Terenul nu a fost bun, mingile au fost ude, complet ude în timpul meciului. Am simţit dureri la spate şi la tendonul lui Ahile. Sam a fost mai puternică şi azi a jucat mai bine […] Poate sunt speriaţi că zilele trec şi nu se joacă meciuri. Dar nu este vina noastră şi nici a lor. Condiţiile nu au fost bune. Nu mă simt în siguranţă pe un asemenea teren”, a declarat Halep, citată de Prosport.ro

Ion Ţiriac: ce vor spune 210 ţări? Că plouă?

Om de afaceri, dar şi fost mare jucător de tenis (a fost primul român care a jucat sferturi de finală la un turneu de Grand Slam, în 1968 la Roland Garros, unde în 1970 a câştigat alături de Ilie Năstase proba de dublu masculin), a declarat pentru publicaţia Tennisworlditalia că de 20 de ani le spune şefilor de la Roland Garros să facă un tteren acoperit. „La Madrid m-au ascultat şi avem ceea ce restul lumii nu are (trei terenuri acoperite) (…) Pentru acest turneu, Parisul încasează cel puţin 400 de milioane de euro, direct. Despre ce vorbim? Cu excepţia Turului Franţei, nu există o altă competiţie la fel de importantă precum Roland Garros. Pierderile suferite acum vor fi în jur de 100 de milioane cu siguranţă. Din publicitate, din televiziune…ce vor spune 210 ţări? Că plouă?”.

Afirmaţie uluitoare a directorului turneului

Guy Forget, unul dintre foştii jucători de marcă ai Franţei, este directorul turneului de la Roland Garros. El a făcut o declaraţie uluitoare, după ce a izbucnit scandalul la Paris. „Caracteristica tenisului este ca acesta să se joace, indiferent care sunt condiţiile. Coincidenţă sau nu, aceia care se plâng sunt cei care au pierdut. Când se joacă pe zgură, este uneori puţină burniţă. Nu este foarte agreabil, dar tocmai asta îi aduce o anumită charismă”, a spus Forget la RTL, preluat de GSP.ro. Este de-a dreptul incredibil. Nu am auzit până acum expresia „indiferent care sunt condiţiile”. După logica fostului tenismen, se poate juca şi pe zăpadă, şi pe un teren cu băltoace. Iar referirea la charismă este şi ea deplasată. Luni, acelaşi Forget declarase într-o conferinţă de presă, citat de L’Equipe, că “pierderile pentru ziua de azi sunt de 2 milioane de euro, dar este ceva secundar pentru noi” !!! Din informaţiile apărute în presa franceză, doar pentru ziua de luni, au trebuit să fie returnate 30.000 de bilete. Guy Forget a mai anunţat că din 2020 se speră ca arena principală să aibă acoperiş retractabil.

„Pare o glumă proastă: se joacă la Prostejov şi la Paris nu”

Tot cei de la site-ul Tennisworlditalia îi critică pe organizatorii de la Roland Garros, dar îi iau şi peste picior. „Programul de luni a fost ratat. Marţi s-a jucat foarte puţin. Ultima situaţia similară s-a înregistrat în anul 2000. Guy Forget (directorul turneului –n.a.) nu dă semne că este preocupat de situaţie. Pe scurt, la Paris, unul dintre turneele majore, totul este blocat, în timă ce în Republica Cehă, de la Prostejov se joacă Chalenger-ul (turneu minor din circuitul ITF) şi pe vreme rea, datorită unui acoperiş retractabil. Pare o glumă, o farsă, dar este: organizarea unui Chalenger poate depăși pe cea a unui Grand Slam!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.