Declaraţii fasciste în discursul oficial al Prim-ministrului român Dacian Cioloş

Libertățile semenilor sunt mai importante decât libertatea individuală, drepturile personale se circumscriu drepturilor fundamentale ale societății”! Acest text de sorginte pur fascistă îi aparţine Premierului Dacian Cioloş, mai exact în Mesajul său din 9 iunie, cu ocazia Zilei eroilor, postat chiar pe site-ul Guvernului!

La fel de grav este că, în afara profesorului Valentin Stan, nimeni nu a observat acest derapaj într-un document oficial emis de Guvernul României! Mesajul pare inspirat din discursurile lui Mussolini şi a fost difuzat în spaţiul public ca şi cînd ar reprezenta poziţia oficială a României.

Că nu a fost sesizată similitutinea mesajului lui Dacian Cioloş cu textele celebre ale lui Mussolini am putea să înţelegem, căci discursurile dictatorului italian nu sînt la îndemîna oricui. Dar nici să nu fie sesizate ideile fasciste ale lui Dacian Cioloş, în care DREPTURILE INDIVIDULUI SÎNT SUBORDONATE DREPTURILOR SOCIETĂŢII, acest lucru este de netolerat! N-au sesizat acest lucru nici jurnaliştii, nici politicienii, nici aşa-zisa „societate civilă” şi nici opinia publică!

Una dintre doctrinele fasciste este chiar ceea ce spune premierul Dacian Cioloş, adică supremaţia dreptului statului faţă de drepturile individului! Dacă nu cunoaşte nimic despre doctrinele politice (cartea-i grea, ce să facem!), Dacian Cioloş se putea informa superficial chiar şi din articolul publicat pe site-ul „Radio România Actualităţi” de către Simona Mihăescu încă din mai 2010: „Fascismul promovează puterea absolută a statului în faţa căruia individul şi societatea există doar în măsura în care fac parte din stat. Fascismul are ca obiective absorbirea societăţii şi individului în stat”!

Pentru cine crede că lucrurile de mai sus sînt simple speculaţii, reproducem, totuşi, şi cîteva citate ale lui Mussolini:

„Totul în Stat, nimic în afara Statului şi nimic împotriva Statului”.

– „Libertatea este o datorie, nu un drept”.

„Noi vrem să devenim statul!”, spunea Mussolini la Congresul Fascist de la Napoli!

Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă Mesajul lui Dacian Cioloş din 9 iunie a.c., în care promovează astfel de idei pur fasciste, este scris de vreun consilier sau dacă acela a redactat din prostie acest text, pentru că responsabilitatea este în întregime a lui Dacian Cioloş! Cînd accepţi să conduci Guvernul ţării tale, nu poţi să ai scuza că nu ştii! Mai ales că Ministrul Justiţiei Raluca Prună, adică tot membru al Guvernului Cioloş, a spus cu subiect şi predicat că „drepturile omului sînt un lux”, ceea ce este tot o idee fascistă! Ca să nu mai vorbim despre ideile Laurei Codruţa Kovesi despre drepturile individului într-un proces penal, criticate chiar şi de oficiali americani! Şi-a schimbat România drumul democratic şi a luat-o pe scurtătura ce duce la ideile lui Mussolini şi noi, cetăţenii, încă n-am aflat?

În aceste condiţii înţelegem de ce Institutul „Elie Wiesel”, aflat în subordinea Guvernului României, îşi permite să şteargă numele unor mari scriitori de pe plăcuţele străzilor, să le dărîme statuile sau să-i scoată din manuale, sub pretextul că acum 70 de ani au scris un articol din care transpare vreo idee legionară: pentru că însuşi Primul ministru nu ştie nimic despre valorile culturale ale ţării pe care o conduce şi nici despre istoria doctrinelor politice, fiind dus cu preşul chiar de consilierii săi, care-l pun să semneze mesaje publice cu conţinut pur fascist, cum este şi cel la care ne-am referit în acest articol!

Pentru lucruri mult mai neînsemnate, Marian Munteanu a fost pur şi simplu linşat în urmă cu o lună, cînd a fost propus candidat la Primăria Capitalei! Cum se face că deontologii sau politologii (cu excepţia profesorului Valentin Stan) n-au observat ideile fasciste ale unui Prim-ministru în funcţie?

Iată textul integral al „Mesajului premierului Dacian Cioloș de Ziua Eroilor”, difuzat în 9 iunie 2016 şi postat pe site-ul Guvernului României:

Îi cinstim astăzi pe eroii României de ieri și de azi, pe toți cei care au avut crezul că binele comun este deasupra binelui propriu, că libertățile semenilor sunt mai importante decât libertatea individuală, că drepturile personale se circumscriu drepturilor fundamentale ale societății. Ne-au dat o lecție de viață, pe care nu avem dreptul să o uităm! Eroii români ne sunt modele, iar faptele lor, inspirație pentru astăzi și mâine. Omagiu și cinstire tuturor!”

Ce eroi aţi cinstit, domnule prim-ministru: pe fascişti sau pe comunişti? Căci doctrinele lor, în materie de drepturi şi libertăţi individuale, sînt identice!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.