Delegaţia PSD nu o va vota pe Adina Vălean

Cătălin Ivan a anunțat, marți, că delegația PSD nu o va vota pe Adina Vălean care candidează din partea PPE pentru un post de vicepreședinte PE, despre care spune că e o „trădătoare”.

„În primul rând o susținem pe Corina Crețu, pentru că ea trebuie să fie vicepreședinte al Parlamentului European după toată activitatea pe care a depus-o. Suntem bucuroși că nu mai este Laszlo Tokes”, a spus Cătălin Ivan.

„În general, trădătorii îşi merită soarta, iar eu nu pot s-o văd altfel pe Adina Vălean decât ca pe un trădător. Am dus multe bătălii împreună, ştiu cât de vehementă era împotrriva lui Traian Băsescu într-o anumită perioadă. Schimbarea asta radicală de discurs pe noi ne-a uimit, ca să folosesc un cuvânt elegant. Voturile noastre nu le va avea, pentru că oricât de mult ne-am dori ca România să aibă cât mai mulţi reprezentaţi în funcţiile importante din PE, contează şi calitatea acestora”, a mai precizat acesta, potrivit Mediafax.

La rândul său, Monica Macovei a precizat că europarlamentarii PPE vor vota cu Adina Vălean.

„Toată lumea are înţelegeri. E firesc, eu vă spun că cei din PPE vor vota cu Adina Vălean, potrivit înţelegerii”, a precizat Macovei, întrebată dacă există europarlamentari din PPE care ar putea să nu voteze cu Adina Vălean.

PPE a propus şase candidaţi, printre care şi Adina Vălean, pentru cele şase posturi de vicepreşedinte pe care le are, în timp ce S&D are alocate trei posturi, una dintre propuneri fiind Corina Creţu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.