Demisie la vârful RADET

Conducerea RADET a anunțat că demisionează, din cauza comunicării deficitare cu Consiliul General al Municipiului București și Primăria Capitalei.

”Vedem un blocaj de comunicare, de adoptare a soluțiilor și am adoptat un cod roșu. (…) Vrem ca CGMB să ia în dezbatere problema RADET și să orienteze RADET spre cea ce trebuie în București”, a spus președintele Consiliului de Administrație al RADET Gabriel Dumitrașcu.

De asemenea, directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a anunțat că va demisiona din funcție.

Update: Reacția lui Firea

Demisiile membrilor Consiliului de Administrație al RADET au înaintate din interese personale, a susținut, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că bucureștenii nu vor avea probleme cu apa caldă și căldura în sezonul rece.

„Am discutat cu reprezentanții RADET și am rămas și eu surprinsă că se ia această decizie — a ieșirii din mandat prin demisie—, dar mi s-a spus că de fapt s-a ales această metodă pentru ca acești domni directori și reprezentanți în Consiliul de Administrație să nu fie demiși de către noul Consiliu General pentru că nu ar mai putea face parte 5 ani de zile din alt CA. Consider că sunt niște interese personale. Nu au așteptat o discuție cu primarul general din punct de vedere al abordării finalului de mandat. Mi s-a spus, de asemenea, că sunt oameni care au fost numiți de PNL (…). Cred că fac un gest politic, adică să nu-și asume situația grea a RADET. Bine că și-o asumă primarul general, abia a venit în funcție și ei își iau tălpășița și pleacă”, a comentat Firea demisiile anunțate de membrii Consiliului de Administrație al RADET, citată de Agerpres.

Ea a susținut că un alt motiv pentru care membrii CA al RADET au demisionat ar fi faptul că va începe un audit la regie.

„Ani de zile ai luat salarii mari, ți-ai cumpărat mașini, ai stat în confort ți-ai organizat teambuilding-uri pe banii bucureștenilor și acum când este greu și când primarul general ajută și deblochează și semnează ordonanță pentru rezolvarea situației, exact acum pleci pentru că te temi să nu fi schimbat. Foarte bine că au plecat! Este foarte bine pentru bucureșteni că au plecat. Să vină alți oameni competenți și responsabili și care să nu răspundă la interese politice (…) . Săptămâna trecută eu i-am anunțat că va începe în foarte scurt timp un audit (…) și probabil că această informație i-a făcut să plece”, a adăugat Firea.

Primarul general a dat asigurări bucureștenilor că nu vor fi probleme cu apa caldă și căldura în sezonul rece.

„Am găsit la Primăria Generală o situație dificilă și foarte încordată între RADET și ELCEN și în primul rând am găsit subvenția neplătită din luna martie. RADET era în imposibilitatea de a-și face reparațiile necesare pe timp de vară tocmai pentru a pregăti perioada de iarnă. (…) În mandatul meu scurt am semnat (…) pentru 45 de milioane de lei, iar zilele următoare se va face viramentul și pentru suma de 19 milioane de lei, tocmai pentru ca Primăria Capitalei să nu mai aibă nicio întârziere la plata subvenției. Deci, suntem la zi cu subvenția”, a arătat Firea.

Cât privește suma în litigiu între RADET și ELCEN de 280 milioane de lei, edilul șef al Capitalei a anunțat formarea unui colectiv care să analizeze soluțiile posibile.

„Am discutat cu directorul general al ELCEN, domnul Nicolaescu, și am primit asigurări și transmit și eu pe această cale bucureștenilor că nu va fi nicio problemă (…) pentru ca bucureștenii să aibă căldură. Apa caldă și căldura nu vor fi o problemă în Capitală, în primul rând pentru că Primăria Generală se va achita de responsabilitatea plății subvenției și nu va mai amâna această plată așa cum a făcut-o primarul interimar și, de asemenea, vom eșalona datoriile către ELCEN”, a adăugat Firea.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.